Τοπικά

Κινητοποίηση των συνταξιούχων της Μαγνησίας για τη δίκη των αγροτών στη Λάρισα

Οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις Μαγνησίας, συνεχίζουν την στήριξη και τη συμπαράσταση στον αγώνα των μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων.

“Καταδικάζουμε τη νέα δίωξη των συνδικαλιστών του αγροτικού κινήματος στη Θεσσαλία, που καλούνται να δικαστούν στο νέο «αγροτοδικείο» της Λάρισας την 1 Μαρτίου χωρίς καν να απολογηθούν. Αυτό δείχνει τον κατήφορο που έχει πάρει η Κυβέρνηση, αφού ενισχύει τον αυταρχισμό και την καταστολή προσπαθώντας να βάλει νέα εμπόδια στην οργάνωση και τον αγώνα των εργαζομένων, των αγροτών και όσων αντιστέκονται και παλεύουν ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική.
Είναι υποκριτική η προσπάθεια της κυβέρνησης να κρατήσει αποστάσεις από την εισαγγελική νέα δίωξη, όταν δεν καταργεί το νομικό πλαίσιο αυτών των διώξεων, όταν δεν ακυρώνει όσες εκκρεμούν σε βάρος αγροτών.
Καταγγέλλουμε την ωμή παρέμβαση της Κυβέρνησης, τη νέα πρωτοφανή επιχείρηση τρομοκράτησης της αγροτιάς που αγωνίζεται και συμπαραστεκόμαστε στο δίκαιο αγώνα της. Αν νομίζουν ότι με τέτοιες ενέργειες θα καταφέρουν να κάμψουν τον αγώνα της εργατιάς και της αγροτιάς είναι γελασμένοι.
Επίσης, την ίδια μέρα στα Δικαστήρια της Λάρισας δικάζονται μετά την μηνυτήρια αγωγή από την εργοδοσία του κέντρου αποκατάστασης ΑΡΩΓΗ, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, Τάσος Τσιαπλές, η πρώην πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ιδιωτικών Κλινικών και μέλος του ΔΣ του ΕΚΛ, Βαγγελιώ Λίτσα, καθώς και άλλοι 8 (5 πρώην) εργαζόμενοι της επιχείρησης, για τις απεργιακές κινητοποιήσεις 29 ημερών των εργαζομένων το 2015, για να διεκδικήσουν δεδουλευμένα πολλών μηνών.
Συνεχίζουμε δυναμικά, στεκόμαστε στο πλάι της αγροτιάς και του εργατικού κινήματος και καλούμε τους συνταξιούχους Μαγνησίας να συμμετέχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας το πρωί της Παρασκευής 1 Μάρτη στις 10.00 π.μ. , μπροστά στα Δικαστήρια της Λάρισας. Δεν φτάνει που δεν ικανοποιούν τα δίκαια αιτήματα των αγροτών, που δεν αποδίδουντις δεδουλευμένες αποδοχές στους εργαζόμενους, επιδιώκουν να ποινικοποιήσουν και να τρομοκρατήσουν όσους αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους.
Για την διευκόλυνση της μετακίνησης των συνταξιούχων τα λεωφορεία θα ξεκινήσουν στις 8:30 π.μ. από το Δημαρχείο Βόλου, επικοινωνήστε με τους συνταξιουχικούς συλλόγους και δηλώστε την συμμετοχή σας”.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το