Τοπικά

Κινητοποίηση σήμερα στη Λάρισα όπου βγαίνει στο «σφυρί» πρώτη κατοικία Βολιώτη

Η πρώτη κατοικία ενός επαγγελματία του Βόλου, του κ. Ηλία Βαγδούτη, βγαίνει σήμερα σε πλειστηριασμό για χρέος 42.395,54 €. Ο πλειστηριασμός θα γίνει σε συμβολαιογραφείο της Λάρισας και το «Στέκι Αλληλεγγύης για όλους», αλλά και η ΟΕΒΕΜ, καλούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από συμβολαιογραφείο.
«Είναι το μοναδικό μου περιουσιακό στοιχείο» Θα μείνουμε με τη μητέρα μου στον δρόμο. Δεν θέλω να διαγραφεί το δάνειό μου, αλλά θέλω νέα δανεική σύμβαση που μπορώ να εξυπηρετήσω», είπε και δήλωσε πως η τράπεζα είναι ανένδοτη. Την κινητοποίηση διοργανώνουν κινήσεις πολιτών της Λάρισας κατά των πλειστηριασμών.
Σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε χθες από το Στέκι Αλληλεγγύης τονίστηκε η ανάγκη κινητοποίησης των πολιτών για να μην καταλήξουν στα χέρια των τραπεζών και οι πρώτες κατοικίες, ενώ δήλωσαν ότι θα υπερασπιστούν κάθε συμπολίτη που κινδυνεύει να μείνει στον δρόμο. Στην περίπτωση του Βολιώτη επαγγελματία που οφείλει 42.395 ευρώ, το σπίτι του βγαίνει σε πλειστηριασμό με τιμή πρώτης προσφοράς τις 213.000 ευρώ.
Στη συνέντευξη, ο κ Ηλίας Βαγδούτης, ανέφερε πως όλα ξεκίνησαν το 2005 όταν πήρε τραπεζικό δάνειο για να κτίσει το σπίτι. Μέχρι το 2012 ήταν συνεπής, αλλά στη συνέχεια, επειδή δεν υπήρχαν χρήματα για να πληρώνει, έκανε αίτηση ένταξης στον νόμο Κατσέλη, που πριν 1,5 μήνα απορρίφθηκε, λόγω της εμπορικής δραστηριότητας που ασκεί. Ο επαγγελματίας είπε ότι επειδή δεν θέλει να του χαριστεί τίποτα και θέλει να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις του, πήγε στην τράπεζα για διακανονισμό, του ζήτησαν 1.000 € προκαταβολή και 420 € δόση, ενώ η αποπληρωμή ορίστηκε όταν ο ίδιος θα είναι 72 χρόνων. Το αποδέχθηκε αλλά η τράπεζα ζήτησε στη συνέχεια άλλες 4.000 ευρώ και ακύρωσε τη συμφωνία. «Η τράπεζα από την αρχή ήθελε να πάρει το σπίτι. Όλο αυτό είναι προσχεδιασμένο. Ανέφερε ότι από τις 300.000 € που είχε πάει αρχικά δάνειο, αποπλήρωσε τις 100.000 €, αλλά το κεφάλαιο δεν μειώθηκε σχεδόν καθόλου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το