Τοπικά

Κινητοποίηση κατοίκων της Δράκειας για να εμποδίσουν εργασίες της ΔΕΥΑΜΒ στην κεντρική δεξαμενή ύδρευσης

Ένταση επικρατεί αυτή την ώρα στη Δράκεια, καθώς κάτοικοι του χωριού έχουν συγκεντρωθεί στο χώρο της κεντρικής δεξαμενής ύδρευσης, προκειμένου να εμποδίσουν το χωματουργικό μηχάνημα να ξεκινήσει εργασίες για λογαριασμό της ΔΕΥΑΜΒ, τις οποίες οι κάτοικοι με ομόφωνη απόφαση της “επίσημης” λαϊκής συνέλευσής  τους πριν από μερικές μέρες, δεν αποδέχονται. Θεωρούν ότι οι εργασίες αυτές “αποτελούν τον Δούρειο Ίππο για την εγκατάσταση χλωριωτή και την υποβάθμιση της ποιότητας του νερού”.
Όπως λένε, ” Δράκεια είναι ορεινή κοινότητα που ανήκει από το 2011 στον Δήμο Βόλου και η μοναδική που υδρεύεται ολοκληρωτικά με νερό κατευθείαν από την πηγή χωρίς χημική επεξεργασία.
Η δημοτική αρχή αδιαφορεί για τις αποφάσεις των συνελεύσεων των χωριών και έχει κηρύξει τον πόλεμο του νερού εναντίον τους.
Ωστόσο μετά τις Σταγιάτες, τη σκυτάλη για την προστασία του νερού παίρνει η Δράκεια”.

ΜΕΡΑ 25 Μαγνησίας

Σε ανακοίνωσή του το ΜΕΡΑ 25 Μαγνησίας επισημαίνει τα ακόλουθα:

Μετά τους Σταγιάτες , σειρά να γίνει θύμα στον πόλεμο του νερού του Αχιλλέα Μπέου σήμερα είχε η ιστορική Μαρτυρική Δράκεια του Πηλίου. Η Μαρτυρική Δράκεια που στις 18 Δεκεμβρίου 1943 έδωσε 118 ανθρώπους της φόρο αίματος στον αντιφασιστικό – πατριωτικό αγώνα , όταν ολοκαυτώθηκε από τα SS των ναζί μεγάλο μέρος του οικιστικού της πλούτου.Τα χωριά – φάροι του αντιφασιστικού αγώνα πρέπει να αντιμετωπίζονται με το σεβασμό που επιβάλλει η ιστορική μνήμη. Εκτός εάν υλοποιείται ένα σχέδιο υποβάθμισης των ιστορικών και μαρτυρικών τόπων ένα οργανωμένο σχέδιο παραχάραξης και αναθεώρησης της ιστορικής μνήμης, από την Κυβέρνηση που αναβιώνει τις γιορτές μίσους. Χθες με το Φαράγγι της Καντάνου, σήμερα με τη Δράκεια , αύριο με ένα άλλο ιστορικό τόπο.
Εμείς θα αναδεικνύουμε κάθε τέτοια προσβολή στην ιστορική μνήμη. Θα μας βρίσκουν πάντα μπροστά, μαζί με το κίνημα των προοδευτικών και δημοκρατικών πολιτών που οραματίζονται μια καλύτερη ζωή και αγωνίζονται για μια καλύτερη καθημερινότητα. Ανάλογη της Ιστορίας τους.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το