Τοπικά

Κινητοποίηση για τρία παιδιά και έναν άνδρα που χάθηκαν στο Παναγιώτικο – Τους εντόπισαν από το “112” και το GPS

Μεγάλη κινητοποίηση σήμερα το μεσημέρι για τον εντοπισμό τριών παιδιών και ενός άνδρα που χάθηκαν ενώ βρίσκονταν κοντά Παναγιώτικο.
Το περιστατικό σημειώθηκε περίπου στις 3:30 τ0 μεσημέρι όταν ο άνδρας, ηλικίας περίπου 50 ετών και τρία παιδιά ηλικίας 9,5 και 11 ετών αποπροσανατολίστηκαν ενώ βρίσκονταν στο δάσος.  Σύμφωνα με  πληροφορίες γονείς είχαν στην περιοχή μαζί με τα παιδιά τους και όταν δεν έβρισκαν τον άνδρα και τα τρία παιδιά μετέβησαν στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Νεοχωρίου. Εκεί οι γονείς κάλεσαν το νούμερο έκτακτης ανάγκης 112 και ειδοποίησαν ότι τα παιδιά και ο άνδρας έχουν χάσει τον προσανατολισμό τους.
Το 112 κάλεσε τον άνδρα για τον εντοπισμό των συντεταγμένων μέσα από το κινητό του τηλέφωνο.  Παράλληλα πυροσβέστες επικοινώνησαν με τα παιδιά και τους ζήτησαν να ενεργοποιήσουν τα gps στα κινητά τους τηλέφωνα.  Σημειώνεται ότι στην περιοχή έσπευσαν ένα όχημα από το κλιμάκιο Νεοχωρίου και ένα όχημα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου. Οι πυροσβέστες κινούνταν ανάλογα με το στίγμα του gps από τα κινητά τηλέφωνα των παιδιών και πατούσαν τη σειρήνα ρωτώντας τα αν μπορούν να την ακούσουν. Η περιπέτρια για τον άνδρα και τα τρία παιδιά είχε αίσιο τέλος καθώς εντοπίστηκαν σε δάσος κοντά στο Νεοχώρι και ήταν όλοι καλά στην υγεία τους.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το