Τοπικά

Διαμαρτυρία φοιτητών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας: “Γινόμαστε μπαλάκι εμείς και οι οικογένειές μας”

Κινητοποίηση έξω από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας πραγματοποίησαν σήμερα φοιτητές, ζητώντας μέτρα για να μην χαθεί το εξάμηνο, η πρακτική και η εξεταστική τους.
«Σήμερα μαζί με τους φοιτητικούς συλλόγους του ΠΤΕΑ και Μηχανολόγων Μηχανικών πραγματοποιήσαμε την κινητοποίηση διαμαρτυρόμενοι για τις ανησυχίες και την ανασφάλεια που δημιουργούν οι αποφάσεις της κυβέρνησης και του Πανεπιστημίου για τη διεξαγωγή του εξαμήνου” δήλωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Γεωπονίας, Φυτικής Παραγωγής Δημήτρης Νότας.
Όπως σημείωσε, δεν υπάρχει ακόμα σαφής απάντηση από κανέναν για το εξάμηνο ενώ με απόφαση της Συγκλήτου τα εργαστήρια δεν θα γίνουν δια ζώσης, με εξαίρεση τις κλινικές.

«Τα εργαστήρια θα χαθούν και αυτό σημαίνει ότι χάνεται το εξάμηνο. Οι εξαγγελίες ότι δεν θα χαθεί είναι ψέματα, κανένας δεν έχει πάρει μέτρα προστασίας ενώ δεν έχει αυξηθεί η χρηματοδότηση εν μέσω πανδημίας για να καλυφθούν οι ανάγκες σε αναλώσιμα, προσωπικό και εγκαταστάσεις.
Οι φοιτητές ζητούν να μην χάσει κανείς το εξάμηνο και την πρακτική και δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους. Αναφορικά με τις εξετάσεις σημειώνουν ότι ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί η πλατφόρμα με την οποία θα διεξαχθούν. «Πώς θα προετοιμαστούν οι καθηγητές και μετά εμείς; Δεν ξέρουμε πως θα εξεταστούμε. Η κυβέρνηση πετάει το μπαλάκι στο Πανεπιστήμιο, το Πανεπιστήμιο στα Τμήματα και τα Τμήματα στους καθηγητές. Μπαλάκι γινόμαστε όμως εμείς και οι οικογένειές μας».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το