Τοπικά

Κινητοποίηση φοιτητών και σωματείων στον Βόλο ενάντια στο νομοσχέδιο Γαβρόγλου για την Παιδεία

Κινητοποίηση ενάντια στο νομοσχέδιο Γαβρόγλου για τις αλλαγές στην Παιδεία πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί φοιτητικοί σύλλογο και μέλη σωματείων στον Βόλο.  Με πανό στην πλατεία Πανεπιστημίου διαμαρτυρήθηκαν για τις αλλαγές που θα φέρει το νομοσχέδιο στον τρόπο διεξαγωγής των Πανελληνίων και εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Η νηπιαγωγός και μέλος της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών Λίλα Πέτρου ανέφερε πως το πολυνομοσχέδιο το φέρνει η κυβέρνηση “σαν τους κλέφτες” στη Βουλή, με πολλά άρθρα και πολλές αντιδραστικές αλλαγές στην Παιδεία.

“Το άρθρο 225 αφορά την προσχολική αγωγή. Η κυβέρνηση έρχεται να καθιερώσει την δίχρονη προσχολική αγωγή χωρίς τις απαραίτητες προϋποθέσεις.  Φέρνει όλα τα προνήπια στα δημόσια νηπιαγωγεία χωρίς να υπάρχουν κτίρια.  Λένε ότι θα μπουν προκάτ αίθουσες, με όλους του απαραίτητους και βοηθητικούς χώρους αλλά επειδή δεν υπάρχουν εκτάσεις, θα μπουν σε αυλές δημοτικών.  Με αυτό τον τρόπο στενεύουν ακόμα περισσότερο τις αυλές στα δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια.  Δίπλα στα λυκειόπαιδα θα βάλουμε τετράχρονα και πεντάχρονα.

Η κ. Πέτρου πρόσθεσε πως στον προϋπολογισμό του 2019 υπήρχαν 140 εκ.  για την προσχολική στέγη αλλά  δεν ψηφίστηκαν  από την κυβέρνηση καθώς δεν μειώθηκαν οι συντάξεις και έπρεπε να υπάρχει αντιστάθμισμα.

Από την πλευρά της η φοιτήτρια του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών Ειρήνη Ισγκίνη σημείωσε πως το πολυνομοσχέδιο “σαρώνει” τα μορφωτικά και επαγγελματικά δικαιώματα των φοιτητών καθώς θα είναι ίδια με αυτά των αποφοίτων από τα ιδιωτικά κολέγια.  “Οι αλλαγές μας παρουσιάζονται ως θετικές, αλλά η κυβέρνηση φέρνει το νομοσχέδιο σήμερα Μ.Δευτέρα. Οι φοιτητές αντιδρούν και θέλουν να το σταματήσουν” είπε χαρακτηριστικά.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το