Τοπικά

Κινητοποίηση αγροτών στο Κέντρο Υγείας Ζαγοράς – Ζητούν να γίνει εμβολιαστικό κέντρο

Σε κινητοποίηση στο Κέντρο Υγείας Ζαγοράς στις 16 Φεβρουαρίου, στις 10 το πρωί, καλεί ο τοπικός αγροτικός σύλλογος. Οι αγρότες απαιτούν να γίνει άμεσα εμβολιαστικό κέντρο, να γίνουν μαζικές προσλήψεις μόνιμων ιατρών, νοσηλευτών και λοιπών υγειονομικών, ζητούν επισκευή και συντήρηση των κτιριακών υποδομών αλλά και αναβάθμιση του εξοπλισμού με τα απαραίτητα μέσα. Σε ανακοίνωσή του ο Αγροτικός Σύλλογος Ζαγοράς αναφέρει:

«Οι Αγρότες του Πηλίου, παλεύουμε αδιάκοπα στο ξεκλήρισμα και στον αφανισμό μας. Τα προβλήματα συνεχώς οξύνονται και τα χωριά διαρκώς ερημώνουν. Ο αγώνας μας, είναι αγώνας επιβίωσης.
Με αφορμή την πανδημία του κορωνοιού, παρουσιάζεται όλο ένα και με πιο δραματικό τρόπο η ανύπαρκτη παροχή υγείας-πρόνοιας-περίθαλψης, για τον αγροτικό πληθυσμό. Είναι απαράδεκτο για έναν ολόκληρο δήμο με 5.500 χιλιάδες δημότες, να μην υπάρχει εμβολιαστικό κέντρο. Επίσης, το κέντρο υγείας, σε θέματα κτιριακής υποδομής είναι σε μαύρα χάλια, η σκεπή έχει πέσει μέσα, έχουμε έλλειψη από ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και μέσα προστασίας. Έτσι οδηγούν κυρίως την νεολαία να εγκαταλείπει την ύπαιθρο. Ευθύνες μεγάλες έχουν διαχρονικά οι κυβερνήσεις ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ, που εφαρμόζουν την ΚΑΠ και 20.000 αγροτικά νοικοκυριά τον χρόνο εγκαταλείπουν την ύπαιθρο.
Σχετικά με το κέντρο υγείας που είναι βασική ανάγκη σε έναν τόπο, ενώ πληρώνουμε δυσβάστακτες εισφορές στον ΕΦΚΑ για την υγεία και την συνταξιοδότηση μας, αντικρίζουμε την υποβαθμισμένη υγεία σε όλων τον νομό, οι συντάξεις των αγροτών είναι εξευτελιστικές και επίσης το όριο συνταξιοδότησης σε μεγάλη ηλικία.

Το οργανωμένο αγροτικό κίνημα, δεν θα αφήσουμε να συνεχιστεί η αδιέξοδη αντιαγροτική πολιτική που συνθλίβει τις ζωές μας, τα δικαιώματα μας, μειώνει εισοδήματα που οδηγεί σε συντάξεις πείνας. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας καθημερινά, με συχνές παρεμβάσεις για τα δίκαια αιτήματα μας που δεν είναι αιτήματα για να μεγιστοποιήσουμε τα κέρδη μας, αλλά είναι αιτήματα επιβιώσεις για τον αγροτικό κόσμο.

Θα αγωνιστούμε με φάρο την νεολαία του τόπου μας, που είναι συσπειρωμένη στον αγροτικό σύλλογο και στην ομοσπονδία του νομού, μέχρι να διορθωθούν οι τραγικές ελλείψεις στα κέντρα υγείας, στα σχολεία μας, στο οδικό δίκτυο, στην αγροτική οδοποιία και μέχρι στα μεγάλα ζητήματα που αφορούν τον αγροτικό κόσμο, όπως για παράδειγμα αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ στο 100%, μείωση του κόστους παραγωγής, αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος και κατώτερες εγγυημένες τιμές.
Καλούμε τους αγρότες της περιοχής, να συμμετέχουν στην κινητοποίηση στο κέντρο υγείας Ζαγοράς στις 16 Φλεβάρη και ώρα 10 πμ».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το