Τοπικά

Κινητοποιήσεις ετοιμάζουν οι αγρότες της Μαγνησίας

Κινητοποιήσεις για μία σειρά χρόνιων προβλημάτων προγραμματίζουν οι αγρότες της Μαγνησίας με πρώτη ένα Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στο δημαρχείο Ζαγοράς και μηχανοκίνητη πορεία στο Βόλο στις 19 Νοεμβρίου προγραμματίζουν οι αγρότες του Πηλίου για μια σειρά προβλημάτων που αντιμετωπίζουν όπως τονίστηκε σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε σήμερα από τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Μαγνησίας Θπδ. Γεωργαδάκη και τους Προέδρου των αγροτικών συλλόγων Μακρυράχης Δημ. Σαμαρά, Πουρίου Ιωάννη Σέχα και Μουρεσίου Αλεξάνδρας Μπαλαβάνη.

Όπως ανέφερε ο κ. Γεωργαδάκης η κυβέρνηση θα πρέπει να προχωρήσει τις διαδικασίες και να συνδεθεί η επιδότηση με την πραγματική παραγωγή κι ο ΕΛΓΑ να αποζημιώνει στο 100%. Όπως ειπε “Χρειάζεται αλλαγή του Κανονισμού. Θα πρέπει να ανοίξει και πάλι το σύστημα αντιρρήσεων για τους δασικούς
χάρτες, δωρεάν για όλους και να υπάρξει επιστροφή χρημάτων για όσους ήδη έχουν προβεί σε αντιρρήσεις”.

Επίσης, πρόσθεσε την ανάγκη για αφορολόγητα καύσιμα και αγροτοεφόδια και να υπάρξουν κατώτερες εγγυημένες τιμές για τα αγροτικά προϊόντα, σημειώνοντας ότι η Ομοσπονδία είναι σε συνεννόηση και στην πανελλαδική επιτροπή μπλόκων που συνεδριάζει αρχές Δεκέμβρη θα συζητηθεί ένα κοινό συλλαλητήριο.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το