Τοπικά

Κινητοποιήσεις από συνταξιούχους της Μαγνησίας με αίτημα την κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου

Tην κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου ζητούν οι συνταξιουχικές οργανώσεις Μαγνησίας και ετοιμάζουν νέο γύρο κινητοποιήσεων υψώνοντας την φωνή τους για να αρθεί η πολιτική της κυβέρνησης που εξετάζει την περικοπή των συντάξεων. Η Πανσυνταξιουχική συγκέντρωση Μαγνησίας θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 9 Οκτωβρίου, στις 11 το πρωί, στην πλατεία Ρήγα Φεραίου.  Εκπρόσωποι συνταξιουχικών οργανώσεων παραχώρησαν σήμερα συνέντευξη τύπου στο Εργατικό Κέντρο Βόλου για να καλέσουν τους συνταξιούχους στη συγκέντρωση.

Ο πρόεδρος των συνταξιούχων ΟΑΕΕ – ΤΑΕ Θανάσης Κοντονίνας ανέφερε πως ο νόμος Κατρούγκαλου είναι ουσιαστικά νόμος της συγκυβέρνησης.  “Δεν θα κάτσουμε με τα χέρια σταυρωμένα. Με τον αγώνα μας θα ανατρέψουμε αυτή την  πολιτική. Οι συνάδερφοι μας πρέπει να σηκωθούν από τον καναπέ και στις 3 του μήνα να συναντηθούμε όλοι στο δημαρχείο. Αν υψώσουμε την φωνή μας θα μας ακούσουν περισσότερο”.

“Η κυβέρνηση θα συνεχίσει τις περικοπές η κυβέρνηση μέχρι το 2060 για να πετύχει τα πλεονάσματα. Ο νόμος αυτός είναι συνέχεια του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Μας έχουν περικόψει 20 φορές τις συντάξεις.
Να μην μας εμπαίζουν όμως ότι κόπτονται για το καλό μας και νοιάζονται για τις συντάξεις μας. Με συνεχή αγώνα μπορούμε να σταματήσουμε το έγκλημα που γίνεται σε βάρος μας. Είμαστε ξεκάθαρο και θέλουμε να καταργηθεί αυτός ο νόμος”τόνισε η  πρόεδρος Συλλόγου Συνταξιούχων Δημοσίου Βούλα Ευθυμίου.

Ο Κώστας Γερογιάννης, γραμματέας του Συλλόγου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ σημείωσε πως οι συνταξιούχοι θέλουν να ζουν με αξιοπρέπεια. “Αν θεωρούν άδικο οι κυβερνώντες που συμβαίνει,  γιατί δεν πάνε στην βουλή να ακυρώσουν τον νόμο Κατρούγκαλου στη Βουλή;”  διερωτήθηκε ενώ ο πρόεδρος των συνταξιούχων ΟΑΕΕ ΤΕΒΕ ΤΣΑ  Βλάσης Τσιμπανογιάννης απεύθυνε κάλεσμα για συμμετοχή στη συγκέντρωση:
“Συνάδελφοι πρέπει κάποια στιγμή να μας ακούσετε. Σας περιμένουμε στις 9 του μήνα στην πλατεία Ρήγα Φεραίου. Για να μπορέσουμε να δώσουμε το μήνυμα ότι πρέπει να αγωνιστούμε σκληρά για να πετύχουμε κάτι”.

Ο κ. Μούτος από το σωματείο τσιμέντων τόνισε πως  όλες οι κυβερνήσεις που πέρασαν είχαν μέλημα πως να καταργήσουν την ασφάλιση και να την κάνουν ιδιωτική, αλλά οι συνταξιούχοι είναι αποφασισμένοι να προασπίσουν τα δικαιώματα τους.  Ο πρόεδρος του Συλλόγου Συνταξιούχων ΙΚΑ κ. Ρούσσας σημείωσε πως “οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται και δεν θα περιμένουμε το 2019 για να ψηφίσουν οι κυβερνώντες αυτά που αποφασίζουν. Οι συνταξιούχοι θέλουν να εκφράσουν την οργή που έχουν μέσα τους”.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το