Τοπικά

Κινητοποιήσεις για την υποβάθμιση της υγείας στη Μαγνησία

IMG_0544

Σειρά κινητοποιήσεων σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις ελλείψεις στις δομές υγείας και γενικότερα για την υποβάθμιση της υγείας στη Μαγνησία, οργανώνουν σωματεία που πρόσκεινται στο ΚΚΕ. Σε σημερινή συνέντευξη Τύπου απηύθηναν κάλεσμα συμμετοχής στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 2 Απριλίου, στις 7 το απόγευμα, στην πλατεία Πανεπιστημίου, αλλά και στην παράσταση διαμαρτυρίας συνταξιουχικών οργανώσεων, που διοργανώνεται αύριο στις 10:30π.μ. στο Νοσοκομείο του Βόλου.

Οι εκπρόσωποι των σωματείων τόνισαν μεταξύ άλλων ότι ειδικά το Νοσοκομείο έχει αδειάσει από γιατρούς και σταδιακά μετατρέπεται σε Κέντρο Υγείας με περιορισμένες δυνατότητες, ενώ το ΠΕΔΥ (ΙΚΑ) έχει καταντήσει ερείπιο.

Αναφερόμενοι συγκεκριμένα στην έλλειψη παιδιάτρων στο νομό, επισήμαναν οτι δεν είναι δυνατον για μια πόλη με πληθυσμό άνω των120.000 κατοίκων, να υπάρχουν μόνο έξι παιδίατροι, ένας στο ΠΕΔΥ, τρεις στο Νοσοκομείο – εκ των οποίων οι δύο επικουρικοί και η σύμβασή τους λήγει τον Ιούνιο – και δύο συμβεβλημένοι. Εξέφρασαν δε τη βεβαιότητα ότι η κατάσταση αυτή οδηγεί σε ιδιωτικοποίηση της υγείας.

Κεντρικά αιτήματα των κινητοποιήσεων είναι η άμεση κάλυψη όλων των κενών και ελλείψεων στο Νοσοκομείο Βόλου, το ΙΚΑ και τα Κέντρα Υγείας, η ασφάλιση για όλους και η δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Επίσης ζητούν να μην μπεί άλλο “χέρι” στα αποθεματικά των ταμείων, να ληφθούν μέτρα προστασίας της υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς κ.α.

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών για το θέμα της υγείας, αύριο Παρασκευή συγκαλείται σύσκεψη σωματείων και φορέων στο Εργατικό Κέντρο Βόλου στις 7μ.μ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το