Τοπικά

Κινητοποίηση του ΠΑΜΕ ενάντια στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές

unnamed

Kινητοποίηση πραγματοποίησε η Επιτροπή αγώνα Εμποροϋπαλλήλων- ιδιωτικών υπαλλήλων της γραμματείας Μαγνησίας του ΠΑΜΕ σήμερα το πρωί για την υπεράσπιση της Κυριακής αργίας. Η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ Μαγνησίας:
«Η σημερινή Κυριακή ήταν μια από τις επτά Κυριακές του έτους για τις οποίες έχει νομοθετηθεί το άνοιγμα των καταστημάτων, με νόμο του 2013 τον οποίο διατηρεί σε ισχύ και η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Εμποροϋπάλληλοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι συγκεντρώθηκαν έξω από το πολυκατάστημα και ενημέρωναν τους εργαζόμενους και όποιον πήγαινε για αγορές, ενώ στην συνέχεια έκαναν πορεία στην κεντρική αγορά της οδού Ερμού μέχρι την πλατεία του Αγίου Νικολάου. Παράλληλα καλούσαν σε μαζική συμμετοχή στην 24ωρη Πανελλαδική Πανεργατική απεργία στις 12 Νοέμβρη και στη συγκέντρωσητου ΠΑΜΕ στις 10 το πρωί στην πλατεία Πανεπιστημίου.
Για άλλη μία φορά την προσπάθεια για την επιτυχία της απεργίας πήραν στην πλάτη τους οι δυνάμεις της επιτροπής αγώνα εμποροϋπαλλήλων του Π.Α.ΜΕ. Η πλειοψηφία της Διοίκησης του Συνδέσμου Εμποροϋπαλλήλων Βόλου όχι μόνο έλαμψε δια της απουσίας της σήμερα, αλλά έχει και μεγάλη ευθύνη για το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι του κλάδου στον Βόλο έχουν βρεθεί απροετοίμαστοι στην επίθεση που δέχονται. Έχουν μεγάλη ευθύνη που όλο το προηγούμενο διάστημα καθησύχαζαν τους εργαζόμενους πως η «αριστερή» κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με ένα νόμο θα κατοχύρωνε την Κυριακάτικη αργία, όταν η επιτροπή αγώνα προσπαθούσε να οργανώσει τους συναδέλφους, ώστε να μη χάνουν χρόνο σε αυταπάτες και προσμονές. Δεν είναι αφελείς ή ανίκανοι! Είναι ανάγκη κάθε εργαζόμενος, άνεργος, με προγράμματα voucher, να έρθει σε επαφή με την επιτροπή αγώνα εμποροϋπαλλήλων του ΠΑΜΕ. Να κάνει το βήμα να συμμετέχει σε επιτροπές στη δουλειά και στη γειτονιά. Αυτό είναι το μόνο όπλο των εργαζομένων μπροστά στην εργοδοτική τρομοκρατία. Έχουμε καταλάβει πια, πως χωρίς αγώνα καμία κυβέρνηση δεν νομοθετεί υπέρ μας, αντίθετα χαρίζονται όλα μας τα δικαιώματα στους μεγαλοεργοδότες μετά από «αξιοπρεπείς διαπραγματεύσεις και συμβιβασμούς» όπως μας έλεγαν, με αποτέλεσμα αδιαπραγμάτευτα συμβιβασμένες και αναξιοπρεπείς τις δικές μας ζωές»

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το