Τοπικά

Κινητοποίηση συνταξιούχων για την υποβάθμιση της υγείας

DSCN4662

Προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών, αλλά και τεχνικών και διοικητικών για το Νοσοκομείο Βόλου, ζήτησαν σήμερα συνταξιουχικές οργανώσεις της Μαγνησίας που πραγματοποίησαν διαμαρτυρία έξω από την είδοσο του Νοσοκομείου Βόλου. Επίσης ζήτησαν επαρκή χρηματοδότηση για την σωστή λειτουργία του Νοσοκομειόυ, του ΠΟΕΔΥ και των Κέντρων Υγείας. Σχετικό υπόμνημα παρέδωσε αντιπροσωπεία τους στον διοικητή του Νοσοκομείου Βόλου Κ. Καραμπάτσα ο οποίος επισήμανε ότι στηρίζει τα αιτήματά τους.

Στο υπόμνημα που παρέδωσαν οι συνταξιουχικές οργανώσεις στη  Διοίκηση του Νοσοκομειόυ, ζητούν άμεσα προσλήψεις του αναγκαίου προσωπικού, ιατρών, νοσηλευτών, σταθερής, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης και να μονιμοποιηθούν όλοι οι εργαζόμενοι με ελαστικές σχέσεις εργασία οι εργαζόμενοι στα ιδιωτικά συνεργεία χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Ακόμη, ζητούν να καταργηθούν όλες οι πληρωμές των ασθενών, οι εισφορές στον κλάδο υγείας, κανείς να μη μείνει ανασφάλιστος άνεργος και τα μέλη της οικογένειάς του χωρίς δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, με ευθύνη του κράτους χωρίς καμία προϋπόθεση. Οι συνταξιούχοι ζητούν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και όλες οι παροχές των ασφαλιστικών ταμείων να περάσουν στην αποκλειστική ευθύνη του κράτους, με πλήρης χρηματοδότηση και να καταργηθεί η επιχειρηματική δράση.

Τέλος, οι συνταξιούχοι ζητούν κατάργηση των 5 € και του 1 € ανά συνταγή και κάθε πληρωμής για ιατρικές και εργαστηριακές εξετάσεις, φάρμακα, θεραπείες, υγειονομικό υλικό και τεχνικά βοηθήματα και ένα ενιαίο, καθολικό, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας – πρόνοιας, με πλήρη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Από την πλευρά του ο διοικητής του Νοσοκομείου Κ. Καραμπάτσας επισήμανε ότι τα αιτήματα των συνταξιούχων είναι απόλυτα κατανοητά και σεβαστά και ότι η διοίκηση του Νοσοκομείου προσπαθεί να ικανοποιήσει τις ανάγκες όλου του πληθυσμού. “Αυτή είναι η δική μας μέριμνα και ο δικός μας καθημερινός αγώνας, να κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να εξασφαλίσουμε αξιόπιστες λύσεις με προσωπικό, με εξοπλισμό, με μηχανήματα και ότι πρέπει να έχει ένα σύγχρονο Νοσοκομείο που εξυπηρετεί τις ανάγκες μιας μεγάλης περιοχής, όπως η Μαγνησία».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το