Τοπικά

Κινητοποίηση κατά των πλειστηριασμών έξω από την Εφορία του Βόλου

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στους πλειστηριασμούς πραγματοποίησαν σήμερα έξω από την Εφορία του Βόλου 16 σωματεία και φορείς της Μαγνησίας.
«Το μήνυμα είναι ένα: κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη», τόνισε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος Αγροτικού Συλλόγου Ζαγοράς Βάγιος Κομνηνός, επισημαίνοντας ότι το πρόβλημα των πλειστηριασμών είναι πολύ έντονο στον αγροτικό κλάδο. «Αν και σε κλειστές κοινωνίες δεν πολυακούγεται, γιατί έχουμε όλοι την περηφάνια μας , υπάρχει ένα ποσοστό αγροτών που κινδυνεύουν να χάσουν ακόμα και τα χωράφια, τα σπίτια ή τα εργαλεία τους», σημείωσε χαρακτηριστικά.


Εκ μέρους των συνταξιούχων ο Θαν. Κοντονίνας κατήγγειλε την κυβέρνηση ότι επιδιώκει τη διενέργεια περίπου 10.000 ηλεκτρονικών πλειστηριασμών εντός του 2018, ενώ από 1η Μαΐου ξεκινούν και οι πλειστηριασμοί για χρέη προς την Εφορία και τους ασφαλιστικούς οργανισμούς. «Συνάδελφοι που έχουν πρόβλημα με το ΤΑΕ εδώ και χρόνια, θα τους πάρουν το σπίτι χωρίς να το καταλάβουν», είπε και πρόσθεσε: «Είμαστε αγανακτισμένοι, έχουμε πληρώσει τις εισφορές μας. Να τις ξαναπληρώσουμε πάλι; Είναι τόσο μεγάλο έγκλημα να χρωστάει κανείς 500 ευρώ; Όμως και αυτών τα σπίτια θα βγουν σε ηλεκτρονικό πλειστηριασμό».


Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Δημήτρης Μαριετάκης ανέφερε πως στόχος της σημερινής κινητοποίησης είναι να σταλεί ένα μήνυμα διαμαρτυρίας για την τραγική κατάσταση που με τις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, που διογκώνεται ολοένα και περισσότερο.
«Τα τελευταία χρόνια έχουμε γίνει μάρτυρες της πιο σκληρής επίθεσης του κεφαλαίου στα φτωχά λαϊκά στρώματα. Έχουμε δυσβάσταχτους φόρους και χαράτσια, λουκέτα απολύσεις, διόγκωση της ανεργίας, μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις. Όλα αυτά έχουν κάνει αδύνατο το να μπορέσει ο κόσμος να ανταπεξέλθει σε δάνεια που έχει πάρει και κοκκινίζουν. Τον περασμένο Οκτώβριο γίνονταν 900 κατασχέσεις λογαριασμών την ημέρα, ενώ σήμερα γίνονται 6.000 κατασχέσεις».
Ο ίδιος τόνισε την ανάγκη να «ζωντανέψουν» οι σύλλογοι, οι γειτονιές και ο κόσμος να βγει στους δρόμους για να διαμαρτυρηθεί. «Μόνη λύση ο κοινός αγώνας και η αλληλεγγύη. Κανείς δεν πρόκειται να μας χαριστεί», είπε.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Προς ακρωτηριασμό και το άλλο πόδι του 28χρονου που τραυματίστηκε σε τροχαίο – «Η ζωή του και της 22χρονης είναι στα χέρια του Θεού»

Κρίσιμη παραμένει η κατάσταση του 28χρονου και της 22χρονης που τραυματίστηκαν σοβαρά τα ξημερώματα των…

26 Δεκεμβρίου 2023

Σοβαρό τροχαίο με τραυματίες

Σοβαρό τροχαίο ατύχημα με σύγκρουση δύο αυτοκινήτων σημειώθηκε λίγο μετά τις 4 το μεσημέρι, στην…

26 Δεκεμβρίου 2023

Στο “Σύλλογο ΑμεΑ ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΑ” αφιερωμένη η Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του ΣΕΑΝ

Ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Μαγνησίας, σε συνδιοργάνωση με τον Πολιτιστικό κι Αθλητικό Σύλλογο Αγίου…

26 Δεκεμβρίου 2023

Βέροια: IX έπεσε σε γκρεμό – Νεκρή η συνοδηγός, τραυματίας η οδηγός

Τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης (26/12) στον επαρχιακό δρόμο Βέροιας - Σφηκιάς, όταν…

26 Δεκεμβρίου 2023

Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Κάποιοι ετοιμάζονται να νομοθετήσουν κάτι που οι ίδιοι δεν θα ήθελαν ποτέ να συμβεί»

Στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Νέας Ιωνίας λειτούργησε σήμερα, 2η ημέρα των Χριστουγέννων, ο Σεβ. Μητροπολίτης…

26 Δεκεμβρίου 2023

Αστυνομικοί εκτελούν Τούρκο με μαχαίρι στη μέση του δρόμου – Σκληρό βίντεο

Στο Μανχάιμ της Γερμανίας, η αστυνομία πυροβόλησε και σκότωσε τον 49χρονο Τούρκο πολίτη Ερτεκίν Οτζακάν…

26 Δεκεμβρίου 2023