Αθλητισμός

Κινητικότητα στον Ολυμπιακό Βόλου – Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται πολλά θέματα που απασχολούν την ομάδα

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται πολλά θέματα στον Ολυμπιακό Βόλου, που έχουν να κάνουν με τη σύσταση της ΠΑΕ και τη λειτουργία της, τον μεταγραφικό σχεδιασμό, αλλά και την προετοιμασία της ομάδας.
Οι ιθύνοντες των «ερυθρολεύκων» και ο νέος τεχνικός διευθυντής Διονύσης Παππάς, έχει αρχίσει τις συζητήσεις με τους παίκτες του περσινού ρόστερ, προκειμένου να ξεκαθαρίσει άμεσα το τοπίο, όσον αφορά ποιοι ποδοσφαιριστές θα συνεχίσουν να φορούν και τη νέα χρονιά την ερυθρόλευκη φανέλα.

Πάντως, τους παίκτες που επιθυμεί να κρατήσει ο Ολυμπιακός, θα κάνει προσπάθεια να τους κρατήσει. Εκτός κι αν υπάρχουν ορισμένες περιπτώσεις ποδοσφαιριστών, που έχουν ήδη πάρει την απόφαση να αποχωρήσουν από τον σύλλογο. Τέτοιες περιπτώσεις είναι αυτές του Μπάμπη Οικονομόπουλου και του πρώτου σκόρερ της ομάδας στο περσινό πρωτάθλημα, Σερτζίνιο.
Παράλληλα με τις επαφές και συζητήσεις που υπάρχουν με τους ποδοσφαιριστές του περσινού ρόστερ, στον Ολυμπιακό έχουν κάνει κρούση σε αρκετούς παίκτες και σύμφωνα με πληροφορίες, τρεις έχουν ήδη συμφωνήσει να υπογράψουν συμβόλαιο συνεργασίας.

Από εκεί και πέρα, τους ανθρώπους του Ολυμπιακού απασχολεί το θέμα του γηπέδου, που θα χρησιμοποιεί ως έδρα η ομάδα, το οποίο θα ξεκαθαρίσει μετά τη σύσταση της ΠΑΕ και της ανάδειξης της νέας διοίκησης. Το πιθανότερο είναι ο Ολυμπιακός να ζητήσει από το Δήμο Βόλου το γήπεδο της Νεάπολης για τους αγώνες έδρας, ενώ γίνονται κινήσεις για να εξασφαλίσει η ομάδα γήπεδα για την εβδομαδιαία προετοιμασία της.

Λεουτσάκος: Εγγυημένο τηλεοπτικό συμβόλαιο έχει η Φούτμπολ Λιγκ
Στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βόλος 98.6» και στην εκπομπή «Clasico» φιλοξενήθηκε ο πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ 2 και της Φούτμπολ Λιγκ, Λεωνίδας Λεουτσάκος, ο οποίος μίλησε για τις τελευταίες εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο, για το τι ισχύει μέχρι τώρα με τα τηλεοπτικά συμβόλαια, ενώ τόνισε πως οι ομάδες της Φούτμπολ Λιγκ έχουν εγγυημένο τηλεοπτικό συμβόλαιο ύψους 1.800.000 ευρώ συνολικά και για τις 14 ομάδες της κατηγορίας. Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Το μόνο που ισχύει μέχρι τώρα, είναι ότι η Φούτμπολ Λιγκ έχει τηλεοπτικό συμβόλαιο κατοχυρωμένο από πέρυσι, της τάξης του 1.800.000 ευρώ. Το ποσό αυτό θα μοιραστεί ισόποσα στις ομάδες της κατηγορίας. Θα κινηθούμε σε όλα τα μέτωπα, προκειμένου να εξασφαλίσουμε χρήματα, για να ανασάνουν οικονομικά οι ομάδες. Θέλουμε να περάσουμε και κάποια θέματα στην ΕΠΟ, αν μπορούν οι ομάδες να μην έχουν 25 επαγγελματικά συμβόλαια, να έχουν λιγότερα για να είναι σε θέση να αξιοποιούνται και ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές. Γιατί είναι μικρό το μετοχικό κεφάλαιο και δεν θα μπορούν να αντέξουν οικονομικά. Κινούμαστε και στην κατεύθυνση εξεύρεσης χορηγού του πρωταθλήματος. Περιμένουμε, ωστόσο, να ξεκαθαρίσει το θέμα με το τηλεοπτικό συμβόλαιο της Σούπερ Λιγκ 2 και στη συνέχεια να «τρέξουμε» και για τα θέματα της Φούτμπολ Λιγκ».
Ο κ. Λεουτσάκος τόνισε πως, βάσει προκήρυξης, δύο ομάδες θα ανέβουν κατηγορία από τη Φούτμπολ Λιγκ, τέσσερις θα υποβιβαστούν, ενώ θα υπάρξουν και πλέι οφ: «Βάσει της προκήρυξης που είχε βγει και αφορούσε την αναδιάρθρωση, δύο ομάδες θα ανέβουν από τη Σούπερ Λιγκ 2 στη Σούπερ Λιγκ 1, δύο ομάδες υποβιβάζονται από τη Σούπερ Λιγκ και τη Σούπερ Λιγκ 2. Δύο ανεβαίνουν από τη Φούτμπολ Λιγκ και τέσσερις υποβιβάζονται.

Το πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ θα έχει πλέι οφ. Μόλις οι ομάδες ολοκληρώσουν τις διαδικασίες και γίνουν ΠΑΕ, θα υπάρξει διοικητικό συμβούλιο όπου εκεί θα αποφασίσουμε τον τρόπο διεξαγωγής του πρωταθλήματος. Αν όλα πάνε καλά με τα οικονομικά και δεν υπάρξουν προβλήματα, τα πρωταθλήματα της Σούπερ Λιγκ 2 και της Φούτμπολ Λιγκ θα αρχίσουν στα μέσα Σεπτεμβρίου. Γιατί υπάρχει και το Κύπελλο και θα πρέπει οι ομάδες να κάνουν τον προγραμματισμό τους».
Επίσης, ο κ. Λεουτσάκος αναφέρθηκε και στο σοβαρό θέμα που έχει προκύψει με το τηλεοπτικό συμβόλαιο για τις ομάδες της Σούπερ Λιγκ 2: «Από τη στιγμή που ψηφίστηκε η αναδιάρθρωση, έπρεπε να εναρμονιστεί το καταστατικό σύμφωνα με το νέο νόμο, για να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε αυτά που έχουν συμφωνηθεί με την Πολιτεία. Για να μπορούμε να μιλάμε, ως Σούπερ Λιγκ 2 και με την ΕΡΤ και με τους άλλους φορείς. Μέχρι τώρα δεν υπήρχε Σούπερ Λιγκ 2, υπήρχε Φούτμπολ Λιγκ και όπως είναι φυσικό, δεν μπορούσαμε να υπογράψουμε οτιδήποτε αφορούσε τη νέα κατηγορία.

Οι ομάδες όλες είναι αγχωμένες και την Τετάρτη (σ.σ. σήμερα), το αργότερο την Πέμπτη το πρωί, θα πρέπει να έχει τελειώσει το θέμα με την ΕΡΤ και την υπογραφή του τηλεοπτικού συμβολαίου. Τα περιθώρια στενεύουν και οι ομάδες θέλουν να γνωρίζουν τι θα ισχύσει τη νέα χρονιά.
Κατά το ήμισυ το θέμα έχει ξεκαθαρίσει. Πέρυσι οι επτά ομάδες που πήραν χρήματα από την ΕΡΤ, τα πήραν με την προοπτική της αναδιάρθρωσης των πρωταθλημάτων και της δημιουργίας της Σούπερ Λιγκ 2.
Υπάρχει ένας όρος, πολύ σημαντικός, στο προσύμφωνο που λέει, πως για να δοθούν τα χρήματα για την περίοδο 2019-20, θα πρέπει να έχει συγκροτηθεί η Σούπερ Λιγκ 2 και να υπάρχουν τρεις κατηγορίες (Σούπερ Λιγκ 1, Σούπερ Λιγκ 2 και Φούτμπολ Λιγκ). Ας μη ξεχνάμε, πως οι τρεις ομάδες που έρχονται από τη Σούπερ Λιγκ, έρχονται στην κεντρική διαχείριση. Δεν είναι αυτόνομα συμβόλαια.

Αν τα χρήματα αυτά είναι εξασφαλισμένα θα γνωρίζουμε Τετάρτη-Πέμπτη. Πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι και να λέμε ότι το θέμα θα τελειώσει θετικά. Δεν μπορεί να ισχύσει το σενάριο, που έχει ακουστεί, ότι αν δεν δοθούν τα χρήματα, οι ομάδες θα στριμωχτούν στη Φούτμπολ Λιγκ, με τη δημιουργία δύο ομίλων. Υπάρχει προκήρυξη από την ΕΠΟ και δεν μπορεί να γίνει αυτό. Οτιδήποτε αλλάξει, θα έχει ισχύ από την μεθεπόμενη αγωνιστική περίοδο. Αυτά τα σενάρια δεν υπάρχουν…
Η αναδιάρθρωση έγινε με πολιτική βούληση. Η κυβέρνηση θα πρέπει να πάρει και το πολιτικό κόστος επάνω της. Δεν την αποφασίσαμε εμείς. Έγινε σε συνεννόηση με τον Πολιτεία, την ΕΠΟ και την ΟΥΕΦΑ. Εμείς το δεχθήκαμε. Το υποστήκαμε και οικονομικά τα τελευταία τρία χρόνια, καθώς οι ευνοούμενες ομάδες ήταν αυτές της Σούπερ Λιγκ. Δεν μιλήσαμε, γιατί θεωρήσαμε πως θα έρθει ένα μοντέλο εξυγίανσης του ελληνικού ποδοσφαίρου, όπου θα υπάρχουν τρεις επαγγελματικές κατηγορίες με εγγυημένα χρήματα. Βγήκε την περασμένη εβδομάδα ο πρωθυπουργός και τόνισε, πως και ο ίδιος επιθυμούσε την αναδιάρθρωση και μάλιστα με τη συμμετοχή 10 ομάδων στη Σούπερ Λιγκ. Όλοι αυτοί που πήραν τις αποφάσεις και δεν τις τηρούν, ας αναλάβουν και το πολιτικό κόστος. Να βγουν την Τετάρτη ή την Πέμπτη και να πουν ότι εμείς δεν δίνουμε ούτε ένα ευρώ. Αλλά θα πρέπει να το πουν…».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το