Τοπικά

«Κινητικότητα» στο Γηροκομείο Βόλου για εμβολιασμούς μετά τον θάνατο ηλικιωμένης

Αυξήθηκαν στις 13 οι νοσηλείες ασθενών με κορωνοϊό στο Νοσοκομείο του Βόλου και οι χθεσινές μολύνσεις ήταν 42, εκ των οποίων οι τρεις στις Σποράδες. Μείωση ωστόσο παρατηρήθηκε την τελευταία εβδομάδα, της τάξης του 68%, στα επίπεδα του ιικού φορτίου στα λύματα.

Στο Νοσοκομείο εξακολουθούν να νοσηλεύονται τρεις φιλοξενούμενοι του Γηροκομείου. Ο θάνατος μιας ηλικιωμένης από το Γηροκομείο «θορύβησε» τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους αρνητές στο Ίδρυμα και από τους 35 ανεμβολίαστους δήλωσαν συμμετοχή στον εμβολιασμό 17 άτομα. Όπως τόνισε ο πρόεδρος του Ιδρύματος κ. Παύλος Πάνος στο Γηροκομείο θα κληθεί κινητή μονάδα εμβολιασμού και μετά τις 16 Αυγούστου θα τεθούν οι ανεμβολίαστοι σε αναστολή. Όπως είπε, το διοικητικό συμβούλιο θα λάβει απόφαση για την πρόσληψη πέντε νέων εργαζόμενων γενικών καθηκόντων και πέντε νοσηλευτών, ειδάλλως δεν θα μπορούν να καλυφθούν τα κενά μετά τις 16 Αυγούστου.
Ο κ. Πάνος ζήτησε «συγνώμη» από τους συγγενείς των φιλοξενουμένων διαβεβαιώνοντας πως τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ τηρούνται χωρίς παρεκκλίσεις.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το