Τοπικά

Κινητικότητα στις μεταστεγάσεις εμπορικών καταστημάτων – Αρκετοί καταναλωτές στην αγορά, λιγότεροι στα ψώνια

Κινητικότητα παρατηρείται αυτή την περίοδο στις μεταστεγάσεις εμπορικών, καθώς αναζητούν καλύτερους χώρους με χαμηλότερα ενοίκια για να μπορέσουν να αντέξει την πίεση που έχει προκαλέσει η πανδημία.
Παράλληλα μπορεί να υπάρχει μια κινητικότητα από τους καταναλωτές, ωστόσο λίγοι προχωρούν σε ψώνια, προμηνύοντας ένα δύσκολο χειμώνα για την εμπορική αγορά της πόλης. Εν μέσω πανδημίας τα καταστήματα προσπαθούν να αντέξουν και να επιβιώσουν μπροστά στον όγκο των υποχρεώσεων και των οφειλών αλλά και στη μειωμένη κατανάλωση.
Με δεδομένο ότι ο Σεπτέμβριος σηματοδοτεί την έναρξη της χειμερινής σεζόν, τα καταστήματα αναπροσαρμόζουν την στρατηγική τους για να κινηθούν στο επόμενο διάστημα. Μάλιστα η εμπορική αγορά ακόμη προσπαθεί να συνέλθει από την μείωση του τζίρου που υπήρξε και στην περίοδο των θερινών εκπτώσεων.

«Το εμπόριο, όπως και όλοι οι κλάδοι της οικονομίας, περνά μια δύσκολη περίοδο, αλλά με κατάλληλη ψυχραιμία προσπαθούμε να ανασυνταχτούμε» τόνισε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου κ. Απόστολος Οντόπουλος και συμπλήρωσε πως «έχουν συσσωρευτεί πολλά προβλήματα και αναμένουμε ένα φθινόπωρο και έναν χειμώνα που δεν θα έχει προηγούμενο».
Μετά τη δεκαετή κρίση με τα μνημόνια και τις περικοπές, ο κορωνοϊός ήρθε για να δώσει το τελειωτικό κτύπημα στο εμπόριο.
Σχολιάζοντας την κινητικότητα αυτή την περίοδο στην εμπορική αγορά ο κ. Οντόπουλος είπε πως «ο κόσμος κυκλοφορεί, κάνει την βόλτα στους εμπορικούς δρόμου, υπάρχει μια κινητικότητα και ίσως να περιμέναμε ότι τα πράγματα θα ήταν χειρότερα, όμως δεν γίνονται αγορές».

Παράλληλα ο κ. Οντόπουλος αναφέρθηκε και στο θέμα των μεταστεγάσεων που παρατηρείται αυτή την περίοδο στην εμπορική αγορά. «Υπάρχουν έμποροι που προσπαθούν να μετριάσουν το κόστος του ενοικίου και γι’ αυτό παρατηρείται μια κινητικότητα στις μεταστεγάσεις. Βέβαια ο Σεπτέμβριος είναι ο μήνας των μεταστεγάσεων, όμως φέτος το ενδιαφέρον είναι αυξημένο».
Η μείωση του ενοικίου ίσχυσε για τους εμπόρους μέχρι και τον Ιούνιο. «Σύμφωνα με έρευνες που διενήργησε η ομοσπονδία το θέμα του ενοικίου είναι το πιο άμεσο για τους εμπόρους» επισήμανε ο κ. Οντόπουλος.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το