Τοπικά

Κίνηση Πολιτών και Συμμαχία για το Νερό: Η δημοτική αρχή Βόλου επιχειρεί τον εκφασισμό της τοπικής αυτοδιοίκησης

Πολιτική δίωξη σε βάρος του Στάθη Χαλαστάρα χαρακτηρίζουν την απόφαση της δημοτικής αρχής να τον μετακινήσει σε υπηρεσία εκτός Βόλου. η Κίνηση Πολιτών Πηλίου και Βόλου για το Νερό και η Συμμαχία για το Νερό Βόλου. Σε ανακοίνωσή τους καταγγέλλουν τη δημοτική αρχή για φασιστικές συμπεριφορές και πολιτική εκφοβισμού των δημοτικών υπαλλήλων και της κοινωνίας γενικότερα, καλώντας  το λαό του Βόλου να αντιδράσει απέναντι σε αυτές τις πρακτικές. Μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση τονίζεται ότι οι υπάλληλοι του Δήμου Βόλου δεν μπορεί να είναι “έρμαιο των ορέξεων ενός τυχάρπαστου υπόδικου πολιτικάντη, ο οποίος παριστάνει τον δήμαρχο, με την ανοχή της δικαιοσύνης και της κυβέρνησης”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Η μετακίνηση του συναγωνιστή , δημοτικού υπαλλήλου Στάθη Χαλαστάρα, που αποφασίστηκε μετά από τα γεγονότα στην Καραμπατζάκη, έχει τον χαρακτήρα της πολιτικής δίωξης. Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο στον ίδιο αλλά και συναδέλφους του από τότε που ανέλαβε η παρούσα δημοτική Αρχή. Άλλωστε ηχεί ακόμη στα αυτιά των εργαζομένων στην ΔΕΥΑΜΒ το μήνυμα που πέρασε την πρώτη μέρα της ανάληψης των καθηκόντων της: «Όποιος δεν συμμορφωθεί εις τα εντολάς μας, θα φτύσει το γάλα που βίζαξε από τη Μάνα του»!

Έδωσε από νωρίς το στίγμα της πολιτικής της απέναντι στους εργαζόμενους στις δημοτικές υπηρεσίες, με στόχο τη μετατροπή τους σε άβουλα, υπάκουα, φοβισμένα όντα, έτοιμα να υποκύψουν άκριτα ακόμη και στις πλέον παράλογες επιλογές της.
Ωστόσο οι εργαζόμενοι στο Δήμο δεν είναι υπάλληλοι της κάθε δημοτικής αρχής. Είναι υπάλληλοι του λαού του Βόλου ο οποίος είναι και ο πραγματικός εργοδότης τους. Δεν είναι άψυχα αντικείμενα τα οποία μπορεί ο κάθε δήμαρχος να τα μετακινεί κατά βούληση ή να τα καταδικάζει σε αχρηστία. Πολύ δε περισσότερο δεν μπορεί να είναι έρμαιο των ορέξεων ενός τυχάρπαστου υπόδικου πολιτικάντη, ο οποίος παριστάνει τον δήμαρχο, με την ανοχή της δικαιοσύνης ,της κυβέρνησης και ενός μεγάλου μέρους των δημοτών οι οποίοι έβαλαν στην μπάντα κάθε ηθικό φραγμό με αντάλλαγμα το θέαμα και την υποκουλτούρα.

Διαμαρτυρόμαστε ως δημότες για την πολιτική δίωξη του Στάθη Χαλαστάρα και καταδικάζουμε τις φασιστικές συμπεριφορές της δημοτικής αρχής στο σύνολό της. Καλούμε τους συμπολίτες μας να αντιδράσουν ενεργητικά απέναντι στην πολιτική του εκφοβισμού των δημοτικών υπαλλήλων και της κοινωνίας γενικότερα και στον εκφασισμό των δημοτικών υπηρεσιών και να αγωνιστούμε όλοι μαζί για την αποκατάσταση ήρεμου κλίματος μέσα στο Δήμο.
Οι κάτοικοι των χωριών και της πόλης έχουν ήδη νοιώσει στο πετσί τους έντονα τα τελευταία τρία χρόνια, στον αγώνα τους για την προστασία του νερού, τις ανήθικες συμπεριφορές, το ακατάσχετο υβρεολόγιο, τους εκβιασμούς και την εγκατάλειψη. Η πολιτική όμως δίωξη του συναγωνιστή μας, ξεχείλισε το ποτήρι.
Η Κίνηση Πολιτών Πηλίου και Βόλου για το Νερό και η Συμμαχία για το Νερό Βόλου, συμπαραστέκονται στον Στάθη Χαλαστάρα ο οποίος θα συνεχίσει στη νέα του θέση, να υπηρετεί τους πολίτες του Βόλου με τη συνέπεια και το ήθος που τον διακρίνουν. Αυτή είναι και η ουσιώδης διαφορά ανάμεσα στην κοινωνία για την οποία αγωνιζόμαστε και την φασιστική και ρατσιστική κοινωνία που εκπροσωπεί αυτή η δημοτική αρχή”.

Ανακοίνωση του Δήμου Βόλου 

Και αίφνης η Νέα Αγχίαλος έγινε τόπος εξορίας και μαρτυρίου για αγωνιστές και αντιστασιακούς δημοτικούς υπαλλήλους, τύπου Χαλαστάρα. Και έτσι η ομοουσία τριάς (Κίνηση Πολιτών και Συμμαχία για το Νερό, Επιτροπή δημοτών της Καραμπατζάκη, Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία) με ομοβροντία καταγγελιών μας ενημερώνει ότι οι καλοί προοδευτικοί και δημοκρατικοί υπάλληλοι του Δημοσίου ή του Δήμου πρέπει να υπηρετούν ει δυνατόν και από το σπίτι τους. Κάθε άλλη επιλογή είναι εκφασισμός και κατάργηση της Δημοκρατίας!
Επειδή με τα μέλη των τριών αυτών ομάδων μαζί με τη Δημοκρατία απειλείται και η σοβαρότητα, τους καλούμε να δώσουν στη δημοσιότητα τα ονόματα των μελών τους. Όχι προς Θεού για να τους εξορίσουμε, σαν το Χαλαστάρα δηλαδή, αλλά για να διασκεδάσουμε όλοι μαζί. Σε περίπτωση δε που βρεθούν και μοναδικοί εγγεγραμμένοι σε μια από τις τρεις (γιατί και στις τρείς είναι οι ίδιες και αυτές φιγούρες), θα εξετάσουμε σοβαρά το ενδεχόμενο να κάνουμε Δήμαρχο ή το Λημνιό ή το Χαλαστάρα!
Και για να τελειώνουμε με το αστείο. Ο κ. Χαλαστάρας είναι ένας εργατικός υπάλληλος που αφού προσέφερε τόσα πολλά στο θέμα της Καραμπατζάκη ήρθε η ώρα να προσφέρει και στη Νέα Αγχίαλο, που είναι ενότητα του Δήμου Βόλου. Είναι κρίμα ορισμένοι να τον διεκδικούν αποκλειστικά…

ΥΓ Αλήθεια που ήταν όλοι αυτοί οι επαναστάτες του γλυκού νερού, όταν η προηγούμενη δημοτική Αρχή μετέθετε, στην Πορταριά λόγω απεργίας, συνδικαλιστή του ΚΚΕ;

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το