Τοπικά

«Κίνηση Ενότητας» Ζαγοράς: «Κωφεύουν οι αρμόδιοι για την υποστελέχωση του Κέντρου Υγείας Ζαγοράς»

Η κ. Μαρία Σαμαρά, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Κίνηση Ενότητας» και μείζονος αντιπολίτευσης Ζαγοράς – Μουρεσίου εξέδωσε ανακοίνωση για το Κέντρο Υγείας Ζαγοράς.

Αναλυτικότερα η ανακοίνωση:

«Δυστυχώς βρισκόμαστε στο ίδιο έργο θεατές. Μια γυναίκα από την περιοχή μας, κτύπησε ενώ βρισκόταν στο κτήμα της και μεταφέρθηκε στην καρότσα αγροτικού μέχρι τα Χάνια, όπου την παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, γιατί δεν υπήρχε βάρδια στο Κέντρο Υγείας Ζαγοράς για να πάει να την παραλάβει το ασθενοφόρο. Φτάσαμε στο σημείο να έχουμε ασθενοφόρα, όχι όμως και εργαζόμενους.

Τα κροκοδείλια δάκρυα της δημοτικής αρχής για το περιστατικό δεν πείθουν κανέναν. Γιατί γνωρίζει το πρόβλημα εδώ και καιρό, αλλά δεν πράττει τίποτα. 

Τα Κέντρα Υγείας βρίσκονται στην αρμοδιότητα της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και η δημοτική αρχή δεν έχει ενεργοποιηθεί σοβαρά και αποτελεσματικά για να συναντηθεί με τη διοίκηση, να θέσει τα ζητήματα με τις ελλείψεις και να πετύχει λύσεις. 

Υπομένει μοιραία την υποβάθμιση του Κέντρου Υγείας που είναι ο μοναδικός πυλώνας πρωτοβάθμιας δημόσιας υγείας στην περιοχή μας. 

Και δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία για την αδράνεια και ανικανότητά της. Το να μην κατασκευάζει έργα, είναι πλήγμα για τον τόπο. Το να μην εξασφαλίζει, όμως υγειονομικό προσωπικό στο κέντρο Υγείας, είναι ζήτημα για την υγεία και την επιβίωση όλων μας. 

Οι δημότες στο Ανατολικό Πήλιο, αισθάνονται δημότες δεύτερης κατηγορίας που για να κάνουν μια απλή εξέταση, θα πρέπει να μεταβούν στον Βόλο ξοδεύοντας χρόνο και χρήματα.  

Η «Κίνηση Ενότητας» καταδικάζει την αδιαφορία των αρμοδίων να ενισχύσουν με μόνιμο προσωπικό το Κέντρο  Υγείας Ζαγοράς καθώς και την ανικανότητα της δημοτικής αρχής να διασφαλίσει τα συμφέροντα των δημοτών. 

Οι ευθύνες αναλογούν στο υπουργείο Υγείας και στην 5η ΥΠΕ που κωφεύουν, αλλά και στη δημοτική αρχή που δεν αντιδρά δυναμικά και αποτελεσματικά. 

Το Κέντρο Υγείας έχει αντί για έξι εργαζόμενους ως πλήρωμα ασθενοφόρου, για να βγουν οι βάρδιες, μόλις τρεις. Είναι απαράδεκτο.…».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το