Τοπικά

Κινηματογραφική ταινία η διασκέδαση στην Ελλάδα – Γυρίζεται από το 19ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου

Οι μαθητές υποδύονται πρωταγωνιστές ταινιών, ανατρέχοντας στη διασκέδαση της Ελλάδας από το ρεμπέτικο μέχρι και την ντίσκο, στο διάβα ενός και πλέον αιώνα, με τα γυρίσματα να πραγματοποιούνται παρουσία εκπαιδευτικών και γονέων σε χώρους διασκέδασης της πόλης, ώστε να αποτυπωθεί ακόμη πιο ρεαλιστικά το περιεχόμενο της ταινίας.Εδώ και περίπου ένα μήνα το 19ο Δημοτικό Βόλου έχει ξεκινήσει τα γυρίσματα μιας κινηματογραφικής ταινίας, με θέμα τη διασκέδαση στην Ελλάδα.
Ένα εντυπωσιακό εγχείρημα, στο οποίο συμμετέχουν οι μαθητές όλου του σχολείου, με τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς να βρίσκονται δίπλα τους, συντονίζοντας, ράβοντας ρούχα, που παραπέμπουν στη διασκέδαση της κάθε διαφορετικής εποχής, αλλά και βρίσκοντας κέντρα διασκέδασης και εστίασης, για την πραγματοποίηση των γυρισμάτων.
Στόχος είναι η κινηματογραφική ταινία με τίτλο «Ελλάδα, καλή διασκέδαση», να έχει ολοκληρωθεί μέσα στο επόμενο δεκαήμερο, ώστε στις 14 Ιουνίου να παρουσιαστεί στον κινηματογράφο.

Το 19ο Δημοτικό διοργανώνει τα τελευταία χρόνια ξεχωριστές εκδηλώσεις στο κλείσιμο της σχολικής χρονιάς. Φέτος όμως αποφάσισαν οι δάσκαλοι και οι εκπαιδευτικοί, να προχωρήσουν ένα βήμα πιο πέρα και να γυρίσουν μια κινηματογραφική ταινία.
«Για φέτος, στο πλαίσιο της γιορτής λήξης της σχολικής χρονιάς αποφασίσαμε να γυρίσουμε μια ταινία, που είναι αφιερωμένη στους τρόπους της διασκέδασης του Έλληνα τα τελευταία 100 χρόνια», τόνισε ο διευθυντής κ. Λάμπρος Σδρόλιας και πρόσθεσε πως «στην ταινία αντλήσαμε σκηνές διασκέδασης από τον ελληνικό κινηματογράφο, που τις δραματοποιούν οι μαθητές μας. Έτσι γυρίζουμε μια ταινία διάρκειας 90 λεπτών περίπου, όπου συμμετέχουν όλοι οι μαθητές. Στην ταινία γίνονται αναφορές με σκηνές για διάφορα είδη μουσικής και διασκέδασης από το ρεμπέτικο μέχρι και την ντίσκο. Μάλιστα για τα γυρίσματα της ταινίας έχουμε την πολύτιμη συνεισφορά του συναδέλφου κ. Σουλιώτη, ο οποίος έχει σχετικές γνώσεις».

Εδώ και ένα μήνα το σχολείο ζει στους ρυθμούς της παραγωγής της ταινίας, η οποία έχει δώδεκα διαφορετικά σενάρια, με στιγμές διασκέδασης για τα μπουζούκια, την ντίσκο, το ρεμπέτικο, στη φυλακή, στο Πολεμικό Ναυτικό με αφορμή την πολύ γνωστή ταινία με πρωταγωνίστρια την Αλίκη Βουγιουκλάκη, για νεανικά συγκροτήματα σε μπαράκια.
Οι μαθητές υποδύονται ρόλους ηθοποιών από ταινίες της δεκαετίας του ’60 και δώθε.
«Τα γυρίσματα έχουν γίνει σε φυσικούς χώρους και βρήκαμε κέντρα διασκέδασης στον Βόλο, που ανταποκρίνονται σε αυτά τα σενάρια της ταινίας μας. Συνεργαστήκαμε με επαγγελματίες της διασκέδασης, που μας παραχώρησαν αφιλοκερδώς τους χώρους και την υλικοτεχνική υποδομή, για να γίνουν τα γυρίσματα», τόνισε ο κ. Σδρόλιας και υπογράμμισε τη σημαντική συμβολή των γονέων, οι οποίοι ανέλαβαν το θέμα της ένδυσης των μαθητών από χίπηδες μέχρι και τσιγγάνους, για την ταινία «Λατέρνα φτώχεια και φιλότιμο». Επίσης οι γονείς ανέλαβαν και την μετακίνηση των μαθητών, αφού τα γυρίσματα διεξάγονται από το απόγευμα. Συμπλήρωσε δε πως «στην ταινία συμμετέχουν και οι 142 μαθητές του σχολείου μας».

Δημιουργικό διαπολιτισμικό εργαστήριο για παιδιά
Για ένατη συνεχή χρονιά θα οργανωθεί και φέτος στο πλαίσιο του μαθήματος «Σχεδιασμός, οργάνωση και αξιολόγηση διαπολιτισμικών δράσεων» του Παιδαγωγικού Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας το δημιουργικό εργαστήριο με τίτλο: «Ένας Βόλος Όλος Χρώμα».
Σκοπός του εργαστηρίου είναι η ευαισθητοποίηση των παιδιών απέναντι στη διαφορετικότητα μέσα από δημιουργικές δραστηριότητες, όπως ζωγραφική, κολλάζ, κατασκευές, παιχνίδια κ.ά. Στο φετινό εργαστήριο, που θα γίνει στο πάρκο Αργοναυτών, στην παραλία, την Κυριακή 3 Ιουνίου, από τις 10 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι, συμμετέχουν τα παιδιά της ομάδας δημιουργικής απασχόλησης του Κέντρου Στήριξης Ρομά Αλιβερίου Βόλου με την παρουσίαση της παράστασης κουκλοθεάτρου: «Ο κόκορας και η λίρα»: Ένα παραδοσιακό παραμύθι των Ρομά.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το