Πολιτισμός

Κινηματογραφικά αστέρια στη θερινή Εξωραϊστική – Πρόγραμμα προβολών

Το πρόγραμμα προβολών για τον Αύγουστο και Σεπτέμβριο στο θερινό κινηματογράφο του Βόλου Εξωραϊστική περιλαμβάνει επιλεγμένες προτάσεις από τον διεθνή κινηματογράφο. Για τους πολυπληθείς φίλους του σινεμά θα υπάρχει καθημερινά μόνο μια προβολή στις 21.30.

Νιότη 1/8 – 3/8

Ο Φρεντ, μουσικοσυνθέτης και διευθυντής ορχήστρας, και ο Μικ, κινηματογραφικός σκηνοθέτης, είναι δυο ηλικιωμένοι φίλοι που απολαμβάνουν τις διακοπές τους σε ένα πολυτελές θέρετρο των Άλπεων. Κι ενώ ο δεύτερος θέλει να τελειώσει το σενάριο της τελευταίας ταινίας-καλλιτεχνικής διαθήκης του, ο Φρεντ έχει αποφασίσει να αποσυρθεί οριστικά. Μέχρι που δέχεται μια απρόσμενη, υψηλού κύρους πρόσκληση… Ιταλογαλλική ταινία, σε σκηνοθεσία Πάολο Σορεντίνο με τους: Μάικλ Κέιν, Ρέιτσελ Βάις, Τζέιν Φόντα, Χάρβεϊ Καϊτέλ. Διάρκεια 118′

Carol 4/8 – 7/8

Στη Νέα Υόρκη του ’50 η νεαρή Τερέζ Μπέλιβετ γνωρίζει την κομψή, ευκατάστατη και μεγαλύτερή της Κάρολ Ερντ. Οι δύο γυναίκες ερωτεύονται και, παρά τα εμπόδια, όπως ο εκβιασμός που επιχειρεί ο σύζυγος της Κάρολ, αποφασίζουν να δραπετεύσουν μαζί από την πόλη. Aμερικανική ταινία, σε σκηνοθεσία Τοντ Χέινς με τους: Κέιτ Μπλάνσετ, Ρούνι Μάρα, Κάιλ Τσάντλερ, Σάρα Πόλσον. Διάρκεια 118′.

Ματωμένος Γάμος 8/8 – 10/8

Όσο η μέρα του γάμου της με τον Γαμπρό πλησιάζει, τόσο η Νύφη νιώθει το πάθος της για τον Λεονάρδο, με τον οποίο είναι ερωτευμένη από παιδί, να μεγαλώνει. Κι όταν, παντρεμένη πια, ο Λεονάρδο τής ορκίζεται πως δεν θα την ξαναδεί, εκείνη αρνείται να συμβιβαστεί με αυτό. Ισπανική ταινία, σε σκηνοθεσία Πάουλα Ορτίζ με τους: Ίμα Κουέστα, Λουίζα Γκαβάσα, Άλεξ Γκαρσία. Διάρκεια 96′.

Ο Γιος του Σαούλ 11/8 – 14/8

Στο Άουσβιτς του 1944 ο Σαούλ είναι ένας από τους λίγους επιζώντες Εβραίους, ο οποίος αναγκάζεται να βοηθά τους Γερμανούς στο κάψιμο των νεκρών ομοεθνών του. Μέχρι που κάποια στιγμή αποφασίζει να θάψει το πτώμα ενός παιδιού, το οποίο ισχυρίζεται πως είναι δικό του. Ουγγρική ταινία, σκηνοθεσία Λάζλο Νέμες με τους: Γκέζα Ρέριγκ, Λαβέντε Μόλναρ, Ουρς Ρεχν. Διάρκεια 107′

Brooklyn 15/8 – 17/8

Μια νεαρή Ιρλανδέζα φτάνει στο Μπρούκλιν της δεκαετίας του ’50 και υπομονετικά χτίζει εκεί μια καινούργια, ευτυχισμένη ζωή. Μέχρι που το παρελθόν την καλεί ξανά, αναγκάζοντάς την να διαλέξει ανάμεσα στην πατρίδα, την οικογένεια και τον έρωτα. Αγγλο-ιρλανδική ταινία, σε σκηνοθεσία Τζον Κρόουλι με τους: Σέρσια Ρόναν, Ντόναλ Γκλίζον, Τζιμ Μπρόουντμπεντ, Τζούλι Γουότερς. Διάρκεια 111′.

Μαμά, Γύρισα 18/8 – 24/8

Όλοι αγαπάμε τους γονείς μας, αλλά να είμαστε ενήλικοι και να γυρίσουμε να ζήσουμε στο σπίτι τους, αυτό είναι μια άλλη ιστορία. Η Στεφανί θα βιώσει αυτή την έντονη εμπειρία, αρχικά αντιμέτωπη με μια στοργική μα φορτική μητέρα, και έπειτα με τα αδέλφια της που βγάζουν όλη τη μνησικακία τους για παλιές υποθέσεις. Η οικογένεια δεν θα αργήσει να μετατραπεί σε εχθρικό έδαφος, σπαρμένο με απρόσμενες παγίδες και γεμάτο μυστικά. Γαλλική ταινία με τους Ζοζιάν Μπαλασκό, Αλεξαντρά Λαμί , Ματίλντ Σενιέ. Διάρκεια 97′.

Η Αγάπη Είναι Ένα Θαύμα 25/8 – 28/8

Η Λουίζ, μια νεαρή χήρα που ασχολείται με τη δενδροκομία και αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες, χτυπάει με το αυτοκίνητό της έναν άντρα που περπατά σε έναν χωματόδρομο. Είναι ένας περίεργος τύπος, πολύ αδύνατος, με γρήγορη κι μηχανική ομιλία. Αρνείται την ιατρική φροντίδα και δεν αντέχει να τον αγγίζουν. Η Λουίζ ανακαλύπτει σιγά-σιγά πως ο Πιέρ είναι αυτιστικός και πάσχει από σύνδρομο Άσπεργκερ, αλλά και πως είναι φοβερός στην παρατήρηση και τους υπολογισμούς, αναλύοντας τα πάντα με τη βοήθεια του κομπιούτερ του. Γαλλική ταινία, σε σκηνοθεσία Ερίκ Μπενάρ, με τους: Βιρζινί Εφιρά, Μπενζαμίν Λαβέρν, Λουσί Φαγκεντέ, Λεό Λορλεά. Διάρκεια 97′.

Το Μάθημα 29/8 – 31/8

Σε μια επαρχιακή πόλη της Βουλγαρίας μια καθηγήτρια αναζητεί αυτόν που έκλεψε λεφτά από τον συμμαθητή του για να του δώσει ένα μάθημα πάνω στο σωστό και το λάθος. Εκείνη, όμως, ξέρει τι πρέπει να κάνει όταν βρεθεί σε ανάλογη θέση; Βουλγαροελληνική ταινία, σε σκηνοθεσία Κριστίνα Γκρόζεβα, Πέταρ Βαλτσάνοφ με τους: Μαργκίτα Γκόσεβα, Ίβαν Μπάρνεφ. Διάρκεια 111′.

Παράφορα 1/9 – 4/9

Ο 39χρονος Ζαν είναι ο διευθυντής στις υποδειγματικές φυλακές γυναικών των Βερσαλλιών. Όταν φιλοξενεί εκεί τη νεαρή 23χρονη Άννα, μπλεγμένη σε μια ευαίσθητη δικαστική υπόθεση, υποκύπτει αμέσως από την άγρια ομορφιά της. Ο Ζαν προσπαθεί να βοηθήσει την Άννα, αλλά νιώθει όλο και περισσότερο να φαντασιώνεται την επαφή μαζί της. Μέχρι που συνειδητοποιεί ότι και η Άννα είναι γοητευμένη από αυτόν. Στη συνέχεια, ο Ζαν θα υποκύψει σε μια παθιασμένη, όσο κι απαγορευμένη ιστορία αγάπης, σε σημείο να θέτει σε κίνδυνο την καριέρα του. Σκηνοθεσία: Πιέρ Γκοντό με τους Αντέλ Εξαρχόπουλος, Γκιγιόμ Γκαλιέν, Στεφανί Κλο, Αλιενόρ Πουασόν. Διάρκεια 110′.

Έρωτας στα Τυφλά 5/9 – 7/9

Μια πιανίστρια εγκαθίσταται σε ένα διαμέρισμα, το οποίο χωρίζεται από το διπλανό, «άντρο» ενός αντικοινωνικού και εργασιομανή δημιουργού γρίφων, μ’ έναν λεπτό, μηδενικής ηχοπροστασίας τοίχο. Η αρμονική «συγκατοίκησή» τους μοιάζει αδύνατη… Γαλλική ταινία, σε σκηνοθεσία Κλοβίς Κορνιγιάκ με τους: Κλοβίς Κορνιγιάκ, Μελανί Μπερνιέ, Λιλού Φολί. Διάρκεια 90′.

Το Τελευταίο Χτύπημα 8/9 – 11/9

Ένα 13χρονο αγόρι που ζει με την καρκινοπαθή μητέρα του σε ένα τρέιλερ, έρχεται για πρώτη φορά σε επαφή με τον πατέρα του, διάσημο διευθυντή ορχήστρας, ο οποίος έχει έρθει στην πόλη για να διευθύνει μια συμφωνία του Μάλερ. Γαλλική ταινία, σε σκηνοθεσία Αλίξ Ντελαπόρτ με τους: Ρομέν Πολ, Κλοτίλντ Εσμέ, Γκρεγκορί Γκαντεμπουά. Διάρκεια 82′.

Γλυκιά Απόδραση 12/9 – 14/9

Ο Μισέλ είναι ένας μεσήλικας γραφίστας που βρίσκεται στην αναζήτηση διεξόδου από την καθημερινή ρουτίνα. Η απόκτηση ενός καγιάκ αποτελεί την αφορμή για μια μίνι απόδραση στη γαλλική ύπαιθρο. Το ταξίδι του θα πάρει μια απροσδόκητη τροπή όταν φτάσει σε ένα μικρό, απομονωμένο εστιατόριο όπου δουλεύουν δυο γυναίκες. Γαλλική ταινία, σε σκηνοθεσία Μπρούνο Πονταλιντές με τους: Ανιές Ζαουί, Σαντρίν Κιμπερλέν, Μπρούνο Πονταλιντές. Διάρκεια 107′.

Οι Ατίθασες 15/9 – 18/9

Πέντε αδελφές μεγαλώνουν στο σπίτι της γιαγιάς τους στην επαρχιακή βόρεια Τουρκία, εγκλωβισμένες σε μια αναπόδραστη και απόλυτα οπισθοδρομική κοινωνική πραγματικότητα.

Τουρκογαλλική ταινία, σε σκηνοθεσία Ντενίζ Γκαμζέ Εργκιουβέν με τους: Ελίτ Ισκάν, Γκιουνές Σενσόι, Τουγκμπά Σουνγκούρογλου. Διάρκεια 97′.

Το Αλάτι της Γης 19/9 – 21/9

Γαλλοβραζιλιάνικη ταινία. Σκηνοθεσία: Βιμ Βέντερς, Ζουλιάνο Ριμπέιρο Σαλγάδο. Η ζωή και το έργο του κορυφαίου Βραζιλιάνου φωτογράφου και οικολογικού ακτιβιστή Σεμπαστιάο Σαλγκάδο, ο οποίος έχει απαθανατίσει με μοναδικό στιλ τη ζωή των κατοίκων σε απρόσιτες κι επικίνδυνες γωνιές του πλανήτη. Διάρκεια 110′.

Ο Βασιλιάς Μου 22/9 – 25/9

Σε κέντρο αποκατάστασης έπειτα από ένα ατύχημά της στο σκι, η Τονί αναπολεί την περιπετειώδη ερωτική σχέση της με τον Τζόρτζιο και προσπαθεί να επουλώσει τόσο τα σωματικά, όσο και τα ψυχολογικά τραύματά της. Γαλλική ταινία, σε σκηνοθεσία Μαϊουέν με τους: Εμανουέλ Μπερκό, Βενσάν Κασέλ, Λουί Γκαρέλ. Διάρκεια 128′.

Η Γιορτή της Μητέρας 26/9 – 28/9

Μέλλουσες, ανύπαντρες, ομόφυλες, εν διαστάσει μητέρες… Η γιορτή τους γίνεται η αφορμή για να συνδεθούν διαφορετικές μεταξύ τους ιστορίες που περιστρέφονται γύρω από τις πολλαπλές εκδοχές της μητρότητας. Aμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Γκάρι Μάρσαλ με τους: Τζένιφερ Άνιστον, Τζέισον Σουντέικις, Τζούλια Ρόμπερτς, Κέιτ Χάντσον. Διάρκεια 118′.

Η Κιβωτός των Ανθρώπων 29/9 – 2/10

Η ιστορία του Λούβρου κατά τη διάρκεια της ναζιστικής κατοχής και η σχέση του Γάλλου διευθυντή με τον Γερμανό διοικητή του μουσείου. Γαλλογερμανική ταινία, σκηνοθεσία Αλεξάντρ Σοκούροφ με τους: Λουί-Ντο ντε Λενκεσέν, Μπέντζαμιν Ούτζεραθ, Αλεξάντρ Σοκούροφ. Διάρκεια 88′.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Ξέφρενοι πανηγυρισμοί στην παραλία του Βόλου για τη νίκη του Ολυμπιακού – Οι «ερυθρόλευκοι» κατέκτησαν το Conference League (photos, video)

O Ολυμπιακός επικράτησε με 1-0 στην παράταση της Φιορεντίνα στον τελικό του Conference League στην…

30 Μαΐου 2024

Moana: Στη δημοσιότητα το teaser του νέου σίκουελ

Τα Walt Disney Animation Studios παρουσίασαν ένα νέο τρέιλερ για το «Moana 2», το σίκουελ…

29 Μαΐου 2024

Λαμία: Θέμα χρόνου τα εντάλματα για τη φωτιά στο εργοστάσιο με τα μολυσμένα γεύματα – Τα νέα ευρήματα

Δεν έχουν τέλος οι εξελίξεις στην υπόθεση με τη φωτιά που έκαψε ολοσχερώς το εργοστάσιο…

29 Μαΐου 2024

Παναγία Καταφυγιώτισσα: «Σφραγίστηκε» το εκκλησάκι που εικονογράφησε ο Μυταράς

Η Παναγία Καταφυγιώτισσα, το εκκλησάκι που φέρει τη σφραγίδα του σπουδαίου Έλληνα ζωγράφου, Δημήτρη Μυταρά,…

29 Μαΐου 2024

Πανίσχυρη ηλιακή καταιγίδα μπορεί να χτυπήσει τη Γη τα επόμενα 24ωρα

Μια πανίσχυρη ηλιακή καταιγίδα είναι πιθανόν να πλήξει τη Γη αυτήν την εβδομάδα, και προβλέπεται…

29 Μαΐου 2024

Πάτρα: Συγκλονίζει ο σύζυγος της 57χρονης hairstylist – Νέα στοιχεία για το γιατρό που τη χειρούργησε

Στη θλίψη έχει βυθιστεί η οικογένεια της 57χρονης hairstylist από την Πάτρα που πέθανε ξαφνικά…

29 Μαΐου 2024