Ελλάδα

Κίνημα Αλλαγής: Συγκρότηση κομματικών οργάνων χωρίς εκλογές

Σε συμφωνία για συνθετική και αναλογική συγκρότηση των οργάνων – χωρίς εκλογές – κατέληξε σύμφωνα με πληροφορίες το Πολιτικό Συμβούλιο του Κινήματος Αλλαγής, που συνεδρίασε σήμερα. Όπως σημειώνουν αρμόδιες πηγές το Συμβούλιο κατέληξε “σε συνθετική αναλογική εκπροσώπηση των δυνάμεων που συμμετέχουν στο εγχείρημα, χωρίς αποκλεισμούς για τα νέα όργανα που θα προκύψουν από το επικείμενο συνέδριο. Αποτελεί μήνυμα πίστης στο εγχείρημα πάνω από όλα η κοινή προσπάθεια και η σύνθεση των απόψεων για το σήμερα και το αύριο της Ελλάδος, σύμφωνα με ενημέρωση από τη συνεδρίαση του οργάνου”.

Στην τελική ευθεία προς το συνέδριο, η “συνθετική- αναλογική συγκρότηση των κομματικών οργάνων” μεταφράζεται σε εκπροσώπηση όλων των κομμάτων (που συμμετέχουν στο Κίνημα Αλλαγής) και των υποψηφίων για την αρχηγία, χωρίς να μεσολαβήσει κάποια εκλογική εσωκομματική διαδικασία.

Στην τελική φόρμουλα συμφώνησαν, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, η Φώφη Γεννηματά, ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο Γιώργος Καμίνης, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος και ο Γιώργος Παπανδρέου.

Ωστόσο για την οριστικοποίηση του σχεδίου χρειάστηκε μία τηλεφωνική επικοινωνία με τον Νίκο Ανδρουλάκη, καθώς ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ βρισκόταν στις Βρυξέλλες. Ο κύριος Ανδρουλάκης, πάντως, επέμεινε στην ανάγκη εκλογικών διαδικασιών.

Πηγή: The TOC, Με πληροφορίες από ΑΠΕ ΜΠΕ

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το