Κόσμος

Κινέζοι πούλησαν το μωρό τους για 10.500 ευρώ επειδή δεν τα έβγαζαν πέρα με δεύτερο παιδί

Ένα νεαρό ζευγάρι έχει συλληφθεί από την αστυνομία στην κεντρική Κίνα επειδή φέρεται να πούλησαν τη νεογέννητη κόρη τους σε έναν διαδικτυακό αγοραστή, μέσω ενός πράκτορα, σύμφωνα με τοπική εφημερίδα.
Η αστυνομία στην πόλη Xishui, στην επαρχία Hubei, ζήτησε από το υπουργείο Δημόσιας Ασφάλειας, στις αρχές Αυγούστου να διερευνήσει μια διασταυρωμένη υπόθεση εμπορίας παιδιών σε συνεργασία με την αστυνομία στην επαρχία Χουνάν και συνέλαβε τους υπόπτους την περασμένη Πέμπτη. Οι κατηγορούμενοι γονείς -ένας 19χρονος άνδρας με το όνομα Gao, ο οποίος εργάζεται ως οδηγός ντελίβερι και μια 20χρονη γυναίκα με το επώνυμο Zhang, και οι δύο από το Hubei- είπαν ότι ήταν υπό οικονομική πίεση έχοντας ήδη έναν γιο, από πέρυσι, σύμφωνα με την αστυνομία του Xishui.

Τον Απρίλιο, το ζευγάρι φέρεται να ήρθε σε επαφή με έναν ηλεκτρονικό πράκτορα στην επαρχία Χουνάν με την επωνυμία Zhu, ο οποίος βρήκε αγοραστή για την κόρη τους και την πώλησε για 65.000 γιουάν (10.500 ευρώ), κρατώντας για τον ίδιο 20.000 γιουάν σύμφωνα με την έκθεση.
Το ζευγάρι και ο πράκτορας παρέμειναν υπό κράτηση. Δεν ήταν σαφές αν ο φερόμενος αγοραστής είχε εντοπιστεί. Σύμφωνα με την κινεζική νομοθεσία, η εμπορία και η πώληση γυναικών και παιδιών συνήθως τιμωρείται με φυλάκιση πέντε έως 10 ετών, αλλά μπορούν επίσης να εκδοθούν ποινές ισόβιας κάθειρξης ή θανατικές ποινές.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το