Τοπικά

Κινέζοι με το βλέμμα σε τοπικά προϊόντα «Θ»

τοπικα προιοντα

Σημαντικές προοπτικές εμπορικών ανταλλαγών μεταξύ Μαγνησίας και Κίνας στους τομείς της μεταλλουργίας, των τροφίμων, των αγροτικών προϊόντων και των φρούτων δημιουργούνται μετά από την επίσκεψη που πραγματοποίησε χθες στην Βιομηχανική Περιοχή Βόλου η εμπορική ακόλουθος της κινεζικής πρεσβείας κ. Τζου.

Η αντιπροσωπεία των Κινέζων επισκέφθηκε την ΕΒΕΤΑΜ που αποτελεί τον εθνικό φορέα πιστοποίησης προϊόντων και εκεί πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με παραγωγικούς φορείς, όπως το Επιμελητήριο Μαγνησίας διά του προέδρου κ. Μπασδάνη, το ΤΕΕ διά της προέδρου κ. Καπούλα, αλλά και το ΣΕΒ, με στόχο τη διερεύνηση δυνατοτήτων για την προώθηση στην αχανή κινεζική αγορά των τοπικών προϊόντων.

Η εμπορική ακόλουθος πραγματοποίησε επισκέψεις και σε τοπικές βιομηχανίες, όπου είδε από κοντά τις μονάδες παραγωγής και έδειξε ιδιαίτερα ικανοποιημένη από το πλήθος των παραγόμενων προϊόντων και την οργάνωση της παραγωγής με πιο μεγάλη έμφαση για την μεταλλουργία, τα τρόφιμα, αλλά και τα φρούτα.

Ωστόσο στην επόμενη συνάντηση που θα γίνει μεταξύ Κινέζων και φορέων της Μαγνησίας, θα πρέπει να κατατεθούν συγκεκριμένες προτάσεις.

Ο πρόεδρος της ΕΒΕΤΑΜ κ. Θωμάς Παπαλιάγκας τόνισε πως «μας έκανε την τιμή να μας επισκεφθεί στη Μαγνησία και στη Θεσσαλία ευρύτερα η εμπορική ακόλουθος της κινεζικής πρεσβείας κ. Τζου με την οποία είχαμε μια πολύ ουσιαστική συνεργασία. Η επίσκεψη αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο πρόσκλησης που απηύθυνε η ΕΒΕΤΑΜ στην εμπορική ακόλουθο αλλά και της συνεργασίας που υπάρχει με τον μεγάλο κινεζικό κρατικό φορέα πιστοποίησης. Αυτό που θέλουμε είναι η προαγωγή της συνεργασίας μεταξύ ΕΒΕΤΑΜ και κινεζικής βιομηχανίας, ενώ προσκαλέσαμε και τους παραγωγικούς φορείς σε μια προοπτική εμβάθυνσης των εμπορικών ανταλλαγών μεταξύ της Μαγνησίας, της Θεσσαλίας και της Κίνας. Η εμπορική ακόλουθος επισκέφθηκε τοπικές βιομηχανίες και από πλευράς των τοπικών παραγωγικών φορέων αναφέρθηκαν οι τομείς, όπου είναι δυνατή η περιοχή της Μαγνησίας».

Ο κ. Παπαλιάγκας τόνισε πως «η εμπορική ακόλουθος έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη μεταλλουργία, τα τρόφιμα, ορισμένα φρούτα αλλά και τα αγροτικά προϊόντα. Σε επόμενο στάδιο οι παραγωγικοί φορείς θα πρέπει να προσκομίσουν πολύ συγκεκριμένες προτάσεις, καθώς οι γενικές συζητήσεις δεν βοηθούν την προαγωγή των εμπορικών ανταλλαγών. Εμείς θέλουμε να έχουμε εντονότερη σχέση με την κινεζική παραγωγή και στο θέμα της πιστοποίησης η ΕΒΕΤΑΜ την ενισχύει όλο και περισσότερο. Πάντως η εμπορική ακόλουθος έμεινε εντυπωσιασμένη από τη βιομηχανική περιοχή στο Βόλο και δεν φανταζόταν ότι θα υπήρχε τέτοια υποδομή εδώ, εκτός από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το