Τοπικά

Κίνδυνος πτώσης σοβάδων και βραχυκυκλώματος στο αμφιθέατρο του 1ου Γυμνασίου – Λυκείου Ν. Ιωνίας

Την άμεση επισκευή της μόνωσης, καθώς στο ταβάνι του αμφιθεάτρου φαίνεται έντονη η υγρασία σε τρία σημεία εκ των οποίων σε έναν έπεσαν και σοβάδες, ζητούν οι διευθύνσεις των συστεγαζόμενων 1ου Γυμνασίου και ΓΕΛ Νέας Ιωνίας.
Η διευθύντρια του 1ου Γυμνασίου Νέας Ιωνίας κ. Ελένη Χατζηδημητρίου ανέφερε πως «τα προβλήματα της μόνωσης στην αίθουσα εκδηλώσεων δημιούργησαν σε διάφορα σημεία πόρους από τους οποίους πέρασε το νερό, με συνέπεια να στάζει μέσα η αίθουσα και να έχουμε τοποθετήσει στο δάπεδο κουβά. Επίσης, τώρα που διανύουμε την άνοιξη εμφανίστηκαν στην οροφή φουσκώματα και φθορές των επιχρισμάτων».
Στην οροφή υπήρχαν μέχρι και πριν τις διακοπές του Πάσχα, δύο μεγάλα σημεία με φουσκώματα στην οροφή, αλλά κατά τη διάρκεια των διακοπών διαπιστώθηκε ακόμη ένα μεγάλο σημείο με φούσκωμα στην οροφή πάνω από τη σκηνή, ενώ εντοπίστηκαν και κομμάτια σοβάδων


Η διευθύντρια του 1ου ΓΕΛ Νέας Ιωνίας κ. Βάσσα Παρασκευά επισήμανε πως «ήρθαμε μέσα στις διακοπές του Πάσχα να κάνουμε πρόβα με τους μαθητές και διαπιστώσαμε πως η σκηνή ήταν άσπρη από κομμάτια σοβάδων που έπεσαν από το ταβάνι».
«Χρειάζεται να γίνει άμεσα αποκατάσταση της οροφής από την εξωτερική πλευρά με αντικατάσταση της φθαρμένης μόνωσης και στη συνέχεια να αντιμετωπιστούν οι φθορές στην οροφή. Γιατί εγκυμονεί κίνδυνος πτώσης σοβάδων, αλλά και βραχυκυκλώματος στα φωτιστικά. Είμαστε σε περίοδο που οι εκδηλώσεις των σχολείων με την έντονη δραστηριότητα, θα πυκνώσουν και δεν θέλουμε να υπάρξουν προβλήματα» ανέφερε η κ. Χατζηδημητρίου και πρόσθεσε πως «χθες μετέβη στο σχολείο συνεργείο του Δήμου για την οροφή και ελπίζει να υπάρξει ουσιαστική παρέμβαση. Παράλληλα ο Δήμος πριν έναν μήνα ήρθε στο σχολείο και έκανε καταγραφή για την αντικατάσταση των φθαρμένων κάγκελων στο σχολικό συγκρότημα».

Οι εξώστες
Φθορές αντιμετωπίζουν και οι εξώστες του 1ου Γυμνασίου Νέας Ιωνίας. «Από πέρυσι έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο της αποκόλλησης επιχρισμάτων. Ήρθε η υπηρεσία συντήρησης του Δήμου που έκανε την απόξεση των επιχρισμάτων, αλλά προς το παρόν δεν έχει γίνει άλλη παρέμβαση. Παραμένει συνεπώς η επικινδυνότητα, οι φθορές είναι ορατές και οι γονείς με τους μαθητές ανησυχούν». Δήλωσε η διευθύντρια του 1ου Γυμνασίου Νέας Ιωνίας

Χάλασαν τις κατασκευές
Παράλληλα εξωσχολικοί δεν σεβάστηκαν τον κόπο των μαθητών και μέσα στις διακοπές του Πάσχα προχώρησαν στην καταστροφή των κατασκευών με παλέτες που είχαν δημιουργήσει οι έφηβοι με πολύ μεράκι και διάθεση.
Όπως τόνισε η κ. Παρασκευά «εξωσχολικοί κατέστρεψαν τις κατασκευές που είχαν κάνει οι μαθητές μας με τις παλέτες. Ήταν μια ζαρντινιέρα που είχε τοποθετηθεί σε ένα σημείο και την ρήμαξαν. Πλέον φοβόμαστε να την ξαναβάλουμε τη ζαρντινιέρα, γιατί υπάρχει ο κίνδυνος την καταστρέψουν και πάλι».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το