Τοπικά

Κίνδυνος πνιγμού για 16χρονη στην παραλία των Αλυκών – Παρέμβαση ναυαγοσωστριών

Την τύχη της προκάλεσε 16χρονη κοπέλα χθες το απόγευμα στην παραλία των Αλυκών, όταν κινδύνεψε και χρειάστηκε η επέμβαση ναυαγοσώστριας για να βγει με ασφάλεια στην ακτή.

Το περιστατικό συνέβη γύρω στις 5 το απόγευμα, με τον αέρα που φυσούσε να είναι στεριανός. Οι δύο κοπέλες κυνηγούσαν μια μπάλα και έφτασαν σε απόσταση 1 χιλιομέτρου από την παραλία, ώστε δεν φαινόταν με γυμνό μάτι. Αυτό προκάλεσε την παρέμβαση του ναυαγοσωστικού σκάφους της LifeguardVolos με χειριστή τη ναυαγοσώστρια και εκπαιδεύτρια πρώτων βοηθειών Μαρία Ραφαηλίδη, που πρότεινε στις νεαρές να επιβιβαστούν στο φουσκωτό και να επιστρέψουν πίσω.

Ωστόσο, τα κορίτσια αρνήθηκαν λέγοντας πως είναι δεινές κολυμβήτριες και μπορούν να γυρίσουν μόνες τους, κάτι που άρχισαν να κάνουν, υπό την επίβλεψη των ναυαγοσωστριών. Παρόλα αυτά μετά από λίγο η 16χρονη έπαθε κράμπες και αγχώθηκε πίνοντας νερό, με αποτέλεσμα να παρέμβει η Χριστίνα Φιλιππάτου που βρισκόταν στο σκάφος, η οποία έπεσε στη θάλασσα και ρυμούλκησε μέχρι την ακτή την κοπέλα. Όταν έφτασαν εκεί πρώτες βοήθειες της προσέφερε και η Μαρία Σαμαρτζή, με τη νεαρή αν και φοβισμένη από την περιπέτειά της, να είναι καλά στην υγεία της.

Όπως επισημαίνεται θα πρέπει άπαντες και κυρίως τα παιδιά να προσέχουν όταν κολυμπούν και να μην κυνηγάνε μπάλες,ίο γιατί ελλοχεύει πάντα ο κίνδυνος να πάθουν κάτι κολυμπώντας στα βαθιά με μοιραία ίσως αποτελέσματα.

Share

Πρόσφατα άρθρα

14χρονη επιχείρησε να βάλει τέλος στη ζωή της – Ήπιε χλωρίνη

Σοκ προκαλεί η νέα απόπειρα αυτοκτονίας που σημειώθηκε στην Κρήτη με θύμα μία έφηβη, 14…

13 Μαρτίου 2024

Πρεμιέρα σήμερα για το «Το Καλάθι της Σαρακοστής» – Ποια προϊόντα περιλαμβάνει

Από σήμερα Τετάρτη 13 Μαρτίου έως και την Κυριακή 4 Μαΐου τίθεται σε ισχύ το…

13 Μαρτίου 2024

Αγωνία για βρέφος 30 ημερών – Διασωληνώθηκε σε κρίσιμη κατάσταση

Ώρες αγωνίας ζουν οι γονείς ενός βρέφους μόλις 30 ημερών το οποίο νοσηλεύεται διασωληνωμένο στη…

13 Μαρτίου 2024

Καλεί Αχιλλέα Μπέο και Αργύρη Λίβα ο Άρειος Πάγος

Η «Δίκη στο Open» αποκάλυψε ότι η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου διεξάγει έρευνα για τα…

13 Μαρτίου 2024

Βόλος:Συνελήφθη νεαρός με 1,5κ. χασίς, ζυγαριές και σιδερογροθιά

Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, -1,5- κιλό ακατέργαστης κάνναβης, -4- ζυγαριές και σιδερογροθιά Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι…

13 Μαρτίου 2024

Η επέτειος της Μάχης της Μακρινίτσας τιμάται και πάλι από τον Δήμο Βόλου – Σε συνεργασία με τους μαθητές του 25ου Δημ.Σχολείου

    Τη θρυλική μάχη της Μακρινίτσας θα τιμήσει και πάλι μετά από πολλά χρόνια…

13 Μαρτίου 2024