Παραπολιτικά

Κίνδυνος επιστροφής στα «πέτρινα χρόνια» για τον Παγασητικό

Τo TEE είναι ξεκάθαρο για τον Βιολογικό. Από τον Σεπτέμβριο του 2016, μέχρι και σήμερα, ο Βιολογικός υπολειτουργεί, σε σχέση με τον προβλεπόμενο βαθμό επεξεργασίας των λυμάτων. Η κατάσταση είναι παγιωμένη, τουλάχιστον για τους τελευταίους έξι μήνες, χωρίς να διαφαίνεται, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του φορέα, καμία τάση βελτίωσης, αλλά αντίθετα συνεχούς επιδείνωσης.
«Σε κάθε περίπτωση η κατάσταση θα πρέπει άμεσα να αντιμετωπισθεί, πριν το τέλος της υγράς περιόδου και μεταβολής των περιβαλλοντικών συνθηκών (θερμοκρασία, ηλιοφάνεια κ.λπ.), διαφορετικά μπορεί το υδάτινο οικοσύστημα του Παγασητικού Κόλπου, να οδηγηθεί σε πολύ δυσμενείς, ενδεχομένως και μη αντιστρεπτές καταστάσεις για το περιβάλλον, την οικονομία και τη δημόσια υγεία», επισημάνθηκε χθες.
Οι άνθρωποι της εστίασης και οι ξενοδόχοι είτε έχουν αποφασίσει να μην ταράξουν τα «λιμνάζοντα ύδατα» των δημοσίων σχέσεων με τον Δήμο Βόλου… είτε αδιαφορούν. Οι επιστήμονες όμως δεν μπορούν να μιλήσουν σε άλλη γλώσσα στους τοπικούς φορείς, που η τοπική οικονομία και η επιβίωσή τους εξαρτάται από την ποιότητα του περιβάλλοντος. Με χιλιάδες προσπάθειες ο Βόλος χρειάστηκε 25 χρόνια για να αποβάλλει από πάνω του την ρετσινιά ενός βρώμικου οικοσυστήματος μετά την μόλυνση από την αχυροκυταρίνη. Χρόνια ολόκληρα που οι τουρίστες εξελίχθηκαν σε είδος προς εξαφάνιση. Το ΤΕΕ ξεκαθαρίζει πως άμεσα η κατάσταση θα είναι μη αναστρέψιμη με τον Βιολογικό και θα γυρίσουμε σε «πέτρινα χρόνια».
Όποιος δεν επιθυμεί να δει τι συμβαίνει μπορεί μακαρίως να κοιμάται…

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το