Τοπικά

Κινδύνευσε να πνιγεί 65χρονος στις Αλυκές – Σωτήρια παρέμβαση ναυαγοσωστών

Να πνιγεί κινδύνευσε σήμερα το απόγευμα ένας 65χρονος άνδρας που κολυμπούσε στην περιοχή των Αλυκών. Ειδικότερα στις 17:55 ,πέντε λεπτά πριν την λήξη της βάρδιας των ναυαγοσωστών, στην παραλία των Αλυκών σημειώθηκε έκτακτο περιστατικό. Οι ναυαγοσώστες της Lifeguard Volos,οι οποίοι καλύπτουν τις πολυσύχναστες παραλίες του Δήμου Βόλου έσπευσαν να παράσχουν πρώτες βοήθειες στο 65χρόνο θύμα. Όπως διαπίστωσαν ο άνδρας δεν είχε τις αισθήσεις του και έτσι ο ναυαγοσώστης της lifeguard volos, Νικόλας Κώστας ξεκίνησε κατά ευθείαν Καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση( ΚΑΡΠΑ)  ενώ  η δεύτερη ναυαγοσώστρια της παραλίας Μαρία Γκογκινούδη μετέφερε τον απινιδωτή, καλώντας παράλληλα το σκάφος της lifeguard volos, απαρτιζόμενο από δύο μέλη, τον Αλέξανδρο Χρυσοχοΐδη και τη Μαρία Ραφαηλίδη,το ΕΚΑΒ και το λιμενικό.

Διαπιστώθηκε ότι ο 65χρονος άνδρας είχε καταναλώσει αλκοόλ και κατά την έξοδο του από το νερό έχασε τις αισθήσεις του με αποτέλεσμα την κατάποση μεγάλης ποσότητας νερού. Οι λουόμενοι που βρισκόταν δίπλα του διαπίστωσαν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά και ειδοποίησαν τους ναυγοσώστες ,οι οποίοι σε δευτερόλεπτα έσπευσαν να παράσχουν βοήθεια.
Στο περιστατικό προσήλθε και ναυαγοσώστης της περιοχής Αγίου Στεφάνου Πάτσας Δημήτριος της Lifeguard Volos για να συνδράμει. Μετά την ΚΑΡΠΑ του ναυαγοσώστη Νικόλα Κώστα το θύμα ανένηψε, χωρίς να χρειαστεί να χρησιμοποιηθεί ο απινιδωτής. Το ΕΚΑΒ κατέφθασε άμεσα και παρέλαβε τον 65χρονο άνδρα με τις αισθήσεις του και τον μετέφερε στο Νοσοκομείο.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το