Τοπικά

Κινδύνευσαν να πνιγούν κουτάβια στον Κραυσίνδωνα – Ο Δήμος Βόλου είχε «διαβεβαιώσει» τους φιλόζωους ότι τα είχε περισυλλέξει

Με την παρέμβαση της Πυροσβεστικής σώθηκαν από πνιγμό 6-7 κουτάβια που είχε εντοπίσει εδώ και αρκετό καιρό το Φιλοζωϊκό Σωματείο «Κόσμος και Φύση» στον χείμαρρο του Κραυσίνδωνα, μπροστά από τις εγκαταστάσεις του Old City.

Η πρόεδρος του Σωματείου Φλωρίκα Τσιρογιάννη είχε ενημερώσει από τις 23/9/2016 τον κ. Ν.Πολύζο, ο οποίος έχει υπογράψει σύμβαση με τον Δήμο για την περισυλλογή αδέσποτων, ότι τα κουτάβια ζούσαν μέσα στον χείμαρρο και υπήρχε κίνδυνος να πνιγούν σε περίπτωση βροχής.
Η απάντηση που είχε λάβει ήταν ότι θα πήγαινε συνεργείο να τα περισυλλέξει, ενώ λίγες ημέρες αργότερα σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Πολύζο έλαβε τη διαβεβαίωση ότι τα κουτάβια είχαν απομακρυνθεί.

Σήμερα, ωστόσο, η κ. Τσιρογιάννη ειδοποιήθηκε ότι τα κουτάβια βρίσκονταν ακόμη στον Κραυσίνδωνα και κινδύνευαν να πνιγούν με την καταρρακτώδη βροχή. Το Σωματείο κινητοποιήθηκε άμεσα τηλεφωνώντας στις αρμόδιες υπηρεσίες αλλά και προσωπικά στον Αντιδήμαρχο Αν. Μπατζιάκα. Τελικώς,
τα κουτάβια σώθηκαν μετά από παρέμβαση της Πυροσβεστικής.

«Χιλιοευχαριστούμε τους άξιους πυροσβέστες μας για την ευαισθησία που τους διακρίνει να προστρέχουν κι ας μην είναι δική τους η ευθύνη.
Η ευθύνη αυτή είναι του ΔΗΜΟΥ που πρέπει να την αναλαμβάνει εξ΄ ολοκλήρου και όχι μόνο επιλεκτικά», τόνισαν τα μέλη του Σωματείου «Κόσμος και Φύση».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το