Ελλάδα

ΚΙΝΑΛ: Βενιζέλο «ψηφίζει» για Πρόεδρο ο Κωνσταντινόπουλος

Aναθερµάνθηκε η ονοµατολογία για το πρόσωπο που θα αναδειχθεί στο ανώτατο πολιτειακό αξίωµα της χώρας, µετά την παρέµβαση του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, ο οποίος τάχθηκε υπέρ της εκλογής του Ευάγγελου Βενιζέλου ως Προέδρου της ∆ηµοκρατίας. Ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ και αντιπρόεδρος της Βουλής άναψε φωτιές και στη Χαριλάου Τρικούπη όταν µιλώντας στον Αθήνα 9.84 δεν απέφυγε να εξάρει τις δυνατότητες του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ. «Ο κ. Βενιζέλος είναι ένα από τα πρόσωπα που θα τιµήσει τον τίτλο του Προέδρου της ∆ηµοκρατίας και προσωπικά θα δώσω τη µάχη να υποστηριχθεί» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κωνσταντινόπουλος, απαντώντας πάντως στο ερώτηµα «θα ψηφίζατε τον Ευ. Βενιζέλο, εφόσον προταθεί για Πρόεδρος της ∆ηµοκρατίας;».

«Εξαιρετική µορφή»
Ο ίδιος ο κ. Κωνσταντινόπουλος µιλώντας στο «Εθνος» εξηγεί ότι συµφωνεί κατ’ αρχάς και στηρίζει απόλυτα τη θέση της προέδρου του ΚΙΝΑΛ ότι ο νέος Πρόεδρος της ∆ηµοκρατίας που θα προταθεί πρέπει να είναι και θα είναι από την Κεντροαριστερά, την ευρύτερη προοδευτική παράταξη. Αυτό και επεσήµανε κατά τη ραδιοφωνική του συνέντευξη, προσθέτοντας ότι «ο κ. Βενιζέλος είναι µια εξαιρετική κοινοβουλευτική µορφή. Εγώ νοµίζω θα είναι “παρών” µε τις ιδέες του και τις απόψεις του. ∆εν θα είναι στη Βουλή, γνωρίζοντας όλοι τι έγινε. Είναι και αυτό κάτι που πρέπει να αποτιµήσουµε».

Ο κ. Κωνσταντινόπουλος, αναλύοντας τις πολιτικές κινήσεις του κ. Μητσοτάκη και τη συγκυρία, εκτιµά ότι η Νέα ∆ηµοκρατία προσπαθεί να καταλάβει το Κέντρο, ενώ το βασικό πρόβληµα του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι το ΚΙΝΑΛ υπάρχει και αντέχει σε αυτόν τον χώρο. «Η Ν∆ και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλουν να υπάρχει το ΠΑΣΟΚ» επαναλαµβάνει ο κ. Κωνσταντινόπουλος, χαρακτηρίζοντας ιδιαιτέρως τιµητική την πρόταση της κυρίας Γεννηµατά να τον προτείνει για αντιπρόεδρο της Βουλής.

Η Χαριλάου Τρικούπη µετά τη χθεσινή παρέµβαση του κ. Κωνσταντινόπουλου επαναλαµβάνει ότι η κυρία Γεννηµατά είχε εγκαίρως ξεκαθαρίσει πως το κόµµα της θα προτείνει για την Προεδρία της ∆ηµοκρατίας πρόσωπο από την Κεντροαριστερά που θα σηµατοδοτεί την εθνική συνεννόηση για την πολιτική σταθερότητα της χώρας, ενώ στην ερώτηση ποιο θα είναι ακριβώς αυτό το πρόσωπο, είχε φροντίσει να βάλει φρένο στην ονοµατολογία τονίζοντας ότι «αυτό θα γίνει στην ώρα του». Αξίζει να σηµειωθεί ότι στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη επιχείρησαν χθες να υποβαθµίσουν τον «θόρυβο» που προκλήθηκε από τη δήλωση του αντιπροέδρου υπέρ του κ. Βενιζέλου, υπογραµµίζοντας ότι ο κ. Κωνσταντινόπουλος κινήθηκε στο πλαίσιο των δηλώσεων της κυρίας Γεννηµατά – κάτι που υποστήριξε και στις τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε στη συνέχεια µε άλλα στελέχη.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το