Τοπικά

ΚΙΝΑΛ: Χημικά και βια στους πολίτες που αγωνίζονται για τη ζωή τους

Η Ν.Ε του Κινήματος Αλλαγής Μαγνησίας καταδικάζει απερίφραστα  τα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν στο συλλαλητήριο του Σαββάτου, όταν χιλιάδες Βολιώτες που πραγματοποίησαν ειρηνική διαδήλωση διαμαρτυρόμενοι για την καύση σκουπιδιών από την τσιμεντοβιομηχανία ΑΓΕΤ-LAFARGE και τη δημιουργία εργοστασίου SRF από το Δήμο Βόλου, δέχθηκαν χημικά και βία από τις αστυνομικές δυνάμεις που είχαν παραταχθεί μπροστά από την ΑΓΕΤ έτοιμες για “πόλεμο” με τους πολίτες.
Η Ν.Ε του Κινήματος Αλλαγής επισημαίνει πως η ψήφιση αύριο από το Περιφερειακό Συμβούλιο της Μ.Π.Ε του Εργοστασίου SRF/RDF του Δήμου Βόλου, επιχειρείται να γίνει εν κρυπτώ-ως ένα απλό υπηρεσιακό θέμα-,  χωρίς να ληφθεί υπόψιν η αντίδραση της τοπικής κοινωνίας και οι σοβαρές ενστάσεις επιστημόνων,  φορέων & περιβαλλοντικών οργανώσεων, ως προς  την ορθότητα της συγκεκριμένης  επιλογής από τον Δήμο Βόλου ο οποίος έχει την έγκριση & χρηματοδότηση της Περιφέρειας,  αλλά  και την πολιτική απόφαση- στήριξη της κυβέρνησης της ΝΔ.
Η Ν.Ε του Κινήματος Αλλαγής ζητά  την αναβολή της αυριανής συνεδρίασης του θέματος της ΜΠΕ του Εργοστασίου του Δήμου και την ουσιαστική συζήτηση του παρουσία όλων σε ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στο Βόλο προκειμένου να επαναβεβαιωθεί η προ διετίας απόφαση  του Π.Σ ενάντια στη καύση σκουπιδιών. Καλεί την κυβέρνηση να επανεξετάσει την πολιτική της επιλογή για την καύση σκουπιδιών από τις τσιμεντοβιομηχανίες, επιλογή που συνεχίζει την πολιτική της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ η οποία και επέτρεψε την μεταφορά και καύση μέχρι 200 χιλιάδων τόνων σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ προς καύση. Καλεί όλους να αναζητήσουν την βέλτιστη φιλοπεριβαλλοντική λύση ως προς την χρήση της ενέργειας  των τσιμεντοβιομηχανιών -ιδιαίτερα αυτών που γειτνιάζουν με κατοικημένες περιοχές- αλλά και της διαχείρισης  των απορριμμάτων των πόλεων δίδοντας βαρύτητα στην ανακύκλωση. Ο Βόλος δεν πρέπει και δεν μπορεί να μετατραπεί σε αποτεφρωτήρας σκουπιδιών της Ευρώπης και της χώρας, ούτε στο πειραματόζωο  εφαρμογής επικίνδυνων για τη δημόσια υγεία επιλογών. Αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο και ενώνει όλους του πολίτες οι οποίοι με τρόμο βλέπουν η δημοκρατική νομιμοποίηση των επιλογών τους να μεταφράζεται σε καύση σκουπιδιών και μολυσμένο αέρα για τα οποία δεν έδωσαν, ούτε στο Δημοτική,  ούτε στη Περιφερειακή Αρχή, αλλά ούτε και στη κυβέρνηση εξουσιοδότηση.
Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το