Κόσμος

Κίνα: Η στιγμή που οι αρχές σέρνουν με τη βία άνδρα με κορωνοϊό για να τον πάνε σε κέντρο καραντίνας

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει ένα σοκαριστικό βίντεο όπου φαίνεται οι κινεζικές αρχές, φορώντας προστατευτικές στολές, να σέρνουν βίαια έναν άνδρα με κορωνοϊό, σηκώνοντάς τον από τον καναπέ του και αναγκάζοντάς τον να πάει σε κέντρο καραντίνας.

Ο άνδρας, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να αρνήθηκε να μεταφερθεί σε κέντρο ώστε να περάσει την καραντίνα καθώς είναι θετικός στον κορωνοϊό. Και την ώρα που κάθεται στον καναπέ του σπιτιού του, στην πόλη Hangzhou, πρωτεύουσα της κινεζικής επαρχίας Zhejang στα ανατολικά της χώρας, και είναι καλυμμένος με κουβέρτες, σύμφωνα με το βίντεο που δημοσιεύτηκε στη Daily Mail, αξιωματούχοι- ντυμένοι με λευκές στολές- φαίνεται να έχουν εισέλθει στο σπίτι του, απαιτώντας να μεταφερθεί σε εγκατάσταση για την καραντίνα.

Οι ανησυχητικές σκηνές έρχονται την ώρα που οι κινεζικές αρχές ανακοίνωσαν περαιτέρω χαλάρωση στους περιορισμούς της Covid-19, με το βίντεο να δείχνει ότι οι αρχές της Κίνας εξακολουθούν να επιβάλλουν αυστηρά μέτρα για να αποτρέψουν την εξάπλωση του ιού.

Οι δύο άνδρες φωνάζουν στον άνδρα: «Βάλε τη μάσκα σου!». Τυλίγοντας τα χέρια τους γύρω του καθώς ο άνδρας παλεύει να ξεφύγει, εκείνοι του φωνάζουν να «συνεργαστεί». Προσπαθεί να κρατηθεί από τον καναπέ, καθώς δεν θέλει να τον μεταφέρουν στις κυβερνητικές εγκαταστάσεις καραντίνας.

«Μη με σπρώχνετε», λέει, «είστε τρελοί;». Τελικά οι δύο αξιωματούχοι με τις στολές τραβούν τον άνδρα από τον καναπέ του, τυλίγοντας με τα χέρια τους γύρω του και αναγκάζοντάς τον να ενδώσει.

Η γυναίκα που βιντεοσκοπεί, παρακαλεί τις αρχές «να μην είναι τόσο βίαιες» και ζητάει να έχουν χρόνο να μιλήσουν αντί να αρπάζουν τον άνδρα από το σπίτι του με τόση αγριότητα.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το