Κόσμος

Κίνα: Αγέλη ελεφάντων κινείται από πόλη σε πόλη προκαλώντας ζημιές και εκκενώσεις

Mια ιδιαίτερη αγέλη ελεφάντων εντοπίστηκε να παίρνει μερικές ανάσες ξεκούρασης κοντά σε ένα χωριό του δήμου Xiyang, μετά από μια έντονη βροχόπτωση που είχε δυσχεράνει κατά πολύ την πορεία της μέσα στο δάσος. Τα συμπαθέστατα αυτά θηλαστικά πραγματοποιούν πορεία για περίπου 15 μήνες σε ένα ταξίδι 500 χιλιομέτρων μακριά από το φυσικό τους περιβάλλον. Οι αρχές παρακολουθούν στενά τις μετακινήσεις του καθώς οι ελέφαντες περιπλανιούνται μέσα από χωράφια, χωριά και πόλεις.

Η τοπική κυβέρνηση έχει αναπτύξει 14 αεροσκάφη και περίπου 500 άτομα προκειμένου να εξασφαλίσει την ασφάλεια της αγέλης, να κλείσει δρόμους και να προσπαθήσει να οδηγήσει τους ελέφαντες στα νοτιοδυτικά, ανέφερε το κινεζικό μέσο CGTN. Η αγέλη φαίνεται να γυρίζει πίσω και να επιστρέφει πιθανότατα στο καταφύγιο Mengyangzi στην Xishuangbanna, στη νοτιοδυτική επαρχία Yunnan της Κίνας.

Η αγέλη αριθμεί 15 ελέφαντες, συμπεριλαμβανομένων τριών μικρών. Δυστυχώς όμως, οι ελέφαντες αυτοί δεν κέρδισαν τη συμπάθεια όλων, καθώς στο πέρασμά τους καταβρόχθισαν καλλιέργειες αξίας εκατομμυρίων δολαρίων, κατέστρεψαν κτίρια και γκρέμισαν ακόμα και πόρτες και παράθυρα κατά τη διάρκεια της πορείας τους. Χαρακτηριστικά, η αγέλη διήλθε από το Κουνμίνγκ, μια περιοχή όπου ζουν εκατομμύρια άνθρωποι.

Δεν είναι σίγουρο το πότε ή γιατί άφησαν το βιότοπό τους για να ξεκινήσουν το ταξίδι, το οποίο έχει γοητεύσει πολλούς σε όλο τον κόσμο. Μερικοί θεωρούν ότι είναι ευθύνη ενός άπειρου οδηγού που διευθύνει την αγέλη, ενώ άλλοι πιστεύουν ότι οι ελέφαντες θα μπορούσαν να ψάχνουν για ένα νέο περιβάλλον. Ο ασιατικός ελέφαντας είναι ένα είδος που απειλείται με εξαφάνιση.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το