Ελλάδα

Κείμενο Μαζιώτη για την επιχείρηση απόδρασης από τις φυλακές Κορυδαλλού

5-10-2011-ÎåêéíÜ óÞìåñá óôçí åéäéêÜ äéáìïñöùìÝíç áßèïõóá ôùí öõëáêþí Êïñõäáëëïý ç äßêç ãéá ôçí õðüèåóç ôçò ïñãÜíùóçò ôïõ Åðáíáóôáôéêïý Áãþíá// ÓÔÇ ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ Ï ÊÁÔÇÃÏÑÏÕÌÅÍÏÓ  ÍÉÊÏÓ ÌÁÆÉÙÔÇÓ.(EUROKINISSI-ÃÉÁÍÇÓ ÐÁÍÁÃÏÐÏÕËÏÓ)

Με κείμενο που δημοσιεύεται σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, ο καταδικασμένος τρομοκράτης, Νίκος Μαζιώτης, αναφέρεται στην πρόσφατη απόπειρα απόδρασης από τις φυλακές Κορυδαλλού, την οποία είχε οργανώσει η σύντροφός του Πόλα Ρούπα, καθώς και στην καταδικαστική απόφαση της δεύτερης δίκης της τρομοκρατικής οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας» σε ισόβια κάθειρξη.

Ο Μαζιώτης χαρακτηρίζει στο κείμενό του που δημοσιεύεται στο Indymedia,επαναστατική πράξη την απόπειρα απόδρασης με ελικόπτερο που οργάνωσε η Πόλα Ρούπα στις 21 Φεβρουαρίου.

Όπως αναφέρει ήταν «μια ενέργεια αντάρτικου για την απελευθέρωση πολιτικών κρατουμένων. Ήταν μια ενέργεια συνέχισης της δράσης του Επαναστατικού Αγώνα, απάντηση στις κατασταλτικές επιχειρήσεις του κράτους εναντίον της οργάνωσης αλλά και εναντίον άλλων συντρόφων πολιτικών κρατουμένων που βρίσκονται στις φυλακές για ένοπλη δράση και γι’ αυτό ήταν μια παραδειγματική πράξη αλληλεγγύης μεγάλης και μοναδικής σημασίας».

Η επιχείρηση απόδρασης, αναφέρει ο Μαζιώτης, «ήταν μια ενέργεια προς την κατεύθυνση συνέχισης της ένοπλης επαναστατικής δράσης, για την προώθηση του αγώνα για την ανατροπή του κεφαλαίου και του κράτους, για την ανατροπή της πολιτικής των προγραμμάτων διάσωσης του καθεστώτος που έχει επιβάλει η τρόικα των υπερεθνικών αφεντικών της χώρας, ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ, στους οποίους έχει προστεθεί και ο ESM, με την ψήφιση και εφαρμογή του γ’ μνημονιακού προγράμματος από την κυβέρνηση Σύριζα».

Παράλληλα, χαρακτηρίζει πιο επίκαιρο και αναγκαίο από ποτές τον ένοπλο αγώνα, τονίζοντας παράλληλα ότι η αποτυχία της απόδρασης «δεν θα μας λυγίσει». «Θα αγωνιζόμαστε όσο ζούμε και όσο αναπνέουμε».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το