Θ Plus

Κillfies: Εφαρμογή θα προειδοποιεί… ότι επέρχεται θάνατος (photos)

Είσαι αρκετά ριψοκίνδυνος; Είσαι διατεθειμένος να παίξεις τη ζωή σου κορώνα γράμματα; Τότε πιθανότατα -εάν καταφέρεις να επιβιώσεις- μπορείς να γίνεις ο νέος «βασιλιάς» των «Κillfies».
Πρόκειται για τη νέα μόδα που πήρε το όνομά της από τις λέξεις «selfie» και «kill» και σημαίνει αυτό ακριβώς: selfie φωτογραφία που σκοτώνει.
Ποια είναι η προϋπόθεση; Να βγάλεις μια selfie σε σημείο ή ενώ κάνεις κάτι αψηφώντας για τον θάνατο, όπως να κρεμιέσαι στον γκρεμό.
Κι αν κάποιοι θεωρούν ότι πρόκειται για ένα αστείο, τα στοιχεία δείχνουν τη σοβαρότητα της κατάστασης. Σύμφωνα με έρευνα που δημοσίευσε η Boston Globe, 127 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους τραβώντας «Κillfies». Το 75% αυτών είναι άνδρες, η πλειοψηφία νέοι και τα περισσότερα θανατηφόρα περιστατικά έχουν καταγραφεί στην Ινδία.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα πάντως, αυτή την περίοδο, μια ομάδα σπουδαστών του Πανεπιστημίου Carnegie Mellon εργάζεται για να κατασκευάσει μία εφαρμογή που θα προειδοποιεί τον κάτοχο του τηλεφώνου ότι βρίσκεται σε μία «επικίνδυνη selfie τοποθεσία», σε μία προσπάθεια να μειωθούν τα θανατηφόρα περιστατικά.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το