Τοπικά

Κυκλοφοριακή ασφυξία στο κέντρο του Βόλου “Θ”

ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ 2

Κυκλοφοριακό αλαλούμ επικρατεί στους κεντρικότερους δρόμους του Βόλου (Ιάσονος, Δημητριάδος, Κ. Καρτάλη και Ιωλκού) κατά τις ώρες αιχμής από 11,00 έως 14,00. Οι οδηγοί αυτοκινήτων και όχι μόνο πρέπει να εφοδιαστούν με υπομονή και ηρεμία για να αντιμετωπίσουν τριτοκοσμικές καταστάσεις στις προαναφερόμενες οδούς. Στο φωτογραφικό οδοιπορικό της «Θ» καταγράφονται αμέτρητες περιπτώσεις παραβίασης του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας με το Δήμο Βόλου μέσω της αρμόδιας υπηρεσίας, δη της Δημοτικής Αστυνομίας, και της Τροχαίας να είναι σχεδόν εξαφανισμένες. Οι δικαιολογίες ότι δεν υπάρχει το απαιτούμενο προσωπικό και στις δύο υπηρεσίες είναι σεβαστές από πολλούς και έχουν δει πολλές φορές το φως της δημοσιότητας μέσω του τοπικού Τύπου, ωστόσο θα πρέπει να βρεθεί λύση.

ΙΑΣΟΝΟΣ 2

Η αναρχία που επικρατεί λόγω των παράνομων παρκαρισμένων αυτοκινήτων στις οδούς Ιάσονος και Δημητριάδος, αλλά και σε Κ. Καρτάλη και Ιωλκού κατά τις ώρες αιχμής λειτουργίας της αγοράς προκαλεί κυκλοφοριακή ασφυξία στην πόλη του Βόλου. Τα παράνομα παρκαρισμένα αυτοκίνητα ένθεν και ένθεν στους εν λόγω δρόμους είναι αμέτρητα, κυρίως κατά τις ώρες 11,00 με 14,00, σε καθημερινή βάση εκτός της Κυριακής όπου η αγορά είναι κλειστή. Η Δημοτική Αστυνομία και η Τροχαία είναι σχεδόν απούσες και λύση στο πρόβλημα δεν δίνεται καιρό τώρα. Οι λεωφορειόδρομοι σε Ιάσονος και Δημητριάδος σε πολλά σημεία είναι κατειλημμένοι από αυτοκίνητα με τους οδηγούς των λεωφορείων του Αστικού ΚΤΕΛ να επιδίδονται σε ένα συνεχόμενο «Γολγοθά» για να διανύσουν λίγα μέτρα. Τα νεύρα οδηγών είναι στο κόκκινο και η υπομονή εξαντλείται σε αρκετές περιπτώσεις.

ΙΑΣΟΝΟΣ 1

Στην Ιάσονος και τη Δημητριάδος οι τρεις λωρίδες κυκλοφορίας, από τις οποίες η μία είναι ο λεωφορειόδρομος, σε πολλές περιπτώσεις διαθέσιμη είναι μόνο μία, αφού παρκάρουν αυτοκίνητα και στις δύο πλευρές των δρόμων, κάτι που δεν επιτρέπεται αφού σχεδόν σε όλο το μήκος τους απαγορεύονται η στάση και η στάθμευση.

Σε Κ. Καρτάλη και Ιωλκού, μετά την αφαίρεση των κορυνών, από τις δύο λωρίδες κυκλοφορίας μόνο στη μία μπορεί κάποιος να κινηθεί, αφού η άλλη λωρίδα είναι κατειλημμένη από παράνομα παρκαρισμένα αυτοκίνητα.

Οι ώρες φόρτωσης και εκφόρτωσης εμπορευμάτων για τα καταστήματα δεν τηρούνται σε καμία περίπτωση με μικρά φορτηγά και μεγαλύτερα να διακόπτουν την ομαλή ροή για να εφοδιάσουν την αγορά ακόμα και σταθμευμένα στους λεωφορειόδρομους.

Στην οδό Ιάσονος το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται από την αρχή της οδού έως την Κ. Καρτάλη, ενώ στην οδό Δημητριάδος ανάμεσα σε Γκλαβάνη και Ιωλκού. Στην Κ. Καρτάλη από Ιάσονος έως Κωνσταντά και στην Ιωλκού από Γαλλίας έως την Ιάσονος.

Τα πεζοδρόμια έχουν καταληφθεί από ποδήλατα και δίκυκλα. Στο συγκεκριμένο πεζόδρομο της Τ. Οικονομάκη η εμφάνιση αυτοκινήτων είναι καθημερινό φαινόμενο

Η λειτουργία των λεωφορειόδρομων στην αρχή δούλεψε καλά αποσυμφορίζοντας τις οδούς Ιάσονος και Δημητριάδος με την επίβλεψη της Τροχαίας, αλλά η κυκλοφοριακή αγωγή και παιδεία του Έλληνα με την αποχώρηση της Τροχαίας είχε ως αποτέλεσμα την επιστροφή του φαινομένου της παράνομης στάθμευσης και τη δημιουργία κυκλοφοριακού αλαλούμ.

Πεζόδρομοι και πεζοδρόμια είναι γεμάτα από παράνομα σταθμευμένα δίκυκλα και ποδήλατα που δυσχεραίνουν την ομαλή κυκλοφορία των πεζών, θέσεις οριοθετημένες για στάθμευση δικύκλων είναι μονίμως κατειλημμένες από αυτοκίνητα και τα διπλοπαρκαρίσματα στην οδό Δημητριάδος από Ιωλκού έως τη Σόλωνος είναι καθημερινό φαινόμενο.

Η κατάσταση στη Δημητριάδος είναι τραγική. Παράνομα σταθμευμένα αυτοκίνητα, ενώ η φόρτωση-εκφόρτωση της αγοράς γίνεται οποιαδήποτε στιγμή χωρίς να τηρείται το ωράριο
Η κατάσταση στη Δημητριάδος είναι τραγική. Παράνομα σταθμευμένα αυτοκίνητα, ενώ η φόρτωση-εκφόρτωση της αγοράς γίνεται οποιαδήποτε στιγμή χωρίς να τηρείται το ωράριο

Ειδικά σε τμήματα πεζοδρομίων και πεζοδρόμων αυτά είναι απροσπέλαστα για τους πεζούς και η διέλευσή τους γίνεται με πολύ μεγάλη δυσκολία λόγω των παράνομα παρκαρισμένων αυτοκινήτων και δικύκλων. Θα πρέπει οι αρμόδιες Αρχές να μεριμνήσουν ώστε να απελευθερωθούν τα τμήματα των πεζοδρομίων και των πεζοδρόμων έτσι ώστε οι πεζοί να κινούνται με άνεση και ασφάλεια χωρίς να διατρέχουν κινδύνους για τη σωματική τους ακεραιότητα.

Το κέντρο του Βόλου χωλαίνει και οι αρμόδιοι περί άλλων τυρβάζουν. Οι διαμαρτυρίες οδηγών και πεζών είναι καθημερινές με την κατάσταση να επιδεινώνεται αντί να εξομαλύνεται μέρα με τη μέρα.

Στην οδό Ιάσονος το δυσκολότερο κομμάτι διέλευσης είναι αυτό ανάμεσα Ιωλκού-Ιάσονος με οδηγούς λεωφορείων να επιδίδονται σε ένα «Γολγοθά» για να διασχίσουν λίγα μέτρα
Στην οδό Ιάσονος το δυσκολότερο κομμάτι διέλευσης είναι αυτό ανάμεσα Ιωλκού-Ιάσονος με οδηγούς λεωφορείων να επιδίδονται σε ένα «Γολγοθά» για να διασχίσουν λίγα μέτρα

Ο καθένας, όπως χαρακτηριστικά τονίστηκε από καταστηματάρχη της περιοχής, παρκάρει όπου και όπως βολεύεται, χωρίς να νοιάζεται αν εμποδίζει ή όχι, αφού ξέρει ότι οι αρμόδιες Αρχές είναι απούσες και το πρόβλημα δεν λύνεται.

Η κατάσταση όσο θα περνάει ο καιρός και θα επιστρέφουν στις βάσεις τους και οι υπόλοιποι αδειούχοι του Αυγούστου θα γίνεται ολοένα και πιο δύσκολη.

Να σημειωθεί ότι οι φωτογραφίες για τις ανάγκες του ρεπορτάζ είναι από τις ημέρες Τετάρτη 19/8, Πέμπτη 20/8 και Παρασκευή 21/8 και ώρες από 11,00 έως 13,00.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το