Ελλάδα

Κικίλιας: Μονιμοποιούνται στο ΕΣΥ επικουρικοί γιατροί και νοσηλευτές

Τη δέσμευσή του ότι οι σημερινοί επικουρικοί γιατροί και νοσηλευτές του ΕΣΥ θα λάβουν μόνιμη θέση στο σύστημα υγείας, επανέλαβε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας. Ο κ. Κικίλιας, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Λαϊκό Νοσοκομείο, δεσμεύτηκε ότι οι επικουρικοί νοσηλευτές θα μονιμοποιηθούν στο δημόσιο σύστημα, ενώ οι επικουρικοί γιατροί θα πρέπει να περάσουν από τη διαδικασία της αξιολόγησης για να καταλάβουν μόνιμες θέσεις.

Είπε, χαρακτηριστικά: «Όπως έχω ανακοινώσει ξανά, έχω δεσμευτεί για τη μονιμοποίηση των επικουρικών νοσηλευτών, προ κορωνοϊού και κατά τη διάρκεια του κορωνοϊού, οι οποίοι θα παραμείνουν όλοι στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και για την μετατροπή θέσεων επικουρικών ιατρών σε Επιμελητές Β΄, έπειτα από αξιολόγηση, για να μπορέσουν να παραμείνουν επίσης στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Σε εξέλιξη βρίσκονται και οι διαγωνισμοί για νέους μόνιμους ιατρούς στα Νοσοκομεία μας».

Το επικουρικό προσωπικό των νοσοκομείων το τελευταίο διάστημα πάντως ήταν στον «αέρα» αφού έληγαν οι συμβάσεις των περισσοτέρων. Να σημειωθεί ότι οι συμβάσεις του επικουρικού προσωπικού είναι συνήθως διετείς, από ο επιπλέον χρόνος εργασίας δεν εγκρίνεται από το ελεγκτικό συνέδριο και δεν μπορούν να λάβουν το μισθό τους. Μόνο στην περίπτωση που υπάρξει νομοθετική ρύθμιση μπορεί να ξεπεραστεί αυτή η σκόπελος.

Ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, ανακοίνωσε πρόσφατα την παράταση των συμβάσεων όλου του επικουρικού προσωπικού του ΕΣΥ λόγω και της πανδημίας. Η ειδική διάταξη που προωθήθηκε προβλέπει την παράταση των συμβάσεων μέχρι το τέλος του χρόνου και με αναδρομική ισχύ. Πάντως, τις επόμενες εβδομάδες, αναμένεται να επισπευσθούν οι διαδικασίες για τη μονιμοποίηση τους, ενώ αν χρειασθεί μπορεί να δοθεί και νέα παράταση, σημειώνουν πηγές του ethnos.gr.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το