Ελλάδα

Κικίλιας – Εμβόλιο: Με sms ενημέρωση για όσα ραντεβού ακυρώθηκαν λόγω κακοκαιρίας

Τον τρόπο με τον οποίο θα πραγματοποιηθούν οι εμβολιασμοί για τον κορονοϊό που δεν έγιναν λόγω της κακοκαιρίας «Μήδεια» που έπληξε την Αττική, εξήγησε μεταξύ άλλων, το απόγευμα της Τετάρτης ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας. Όπως ο ίδιος τόνισε, «όλα τα ραντεβού που δεν πραγματοποιήθηκαν θα επαναπρογραμματιστούν τις επόμενες ημέρες και όλοι οι πολίτες θα ενημερωθούν με SMS μήνυμα στο κινητό για την ακριβή ώρα, ημερομηνία και εμβολιαστικό κέντρο που πρέπει να προσέλθουν».

Ο κ. Κικίλιας εξήγησε πως οι δύο προκλήσεις από την αναβολή των εμβολιασμών ήταν αρχικά να μην χαθούν οι δόσεις των εμβολίων της Pfizer, κάτι που επετεύχθη από την κινητοποίηση των αρμόδιων μηχανισμών και η νέα ρύθμιση των ραντεβού εμβολιασμού που δεν έγιναν.

Θεμιστοκλέους: Δεν θα χαθεί καμία δόση εμβολίου
Στον τρόπο επαναπρογραμματισμού των εμβολιασμών που αναβλήθηκαν , εξαιτίας της κακοκαιρίας, αναφέρθηκε και ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους. «Την Τετάρτη έχουν εμβολιασθεί 25.137 πολίτες με την προσέλευση να ξεπερνά το 89%. Έχουμε ξεπεράσει τους 600.000 εμβολιασμούς με ποσοστό κάλυψης 5,71%», σημείωσε.

Σχετικά με τους εμβολιασμούς που αναβλήθηκαν την Τρίτη εξαιτίας της κακοκαιρίας, είπε ότι ενεργοποιήθηκε ο μηχανισμός έκτακτης ανάγκης ώστε να μην χαθεί καμία δόση εμβολίου. Για την ηλικιακή ομάδα 60-64 τα ραντεβού θα πραγματοποιηθούν την επόμενη εβδομάδα Δευτέρα – Παρασκευή, στα ίδια εμβολιαστικά κέντρα του αρχικού ραντεβού.Οι πολίτες που είχαν ραντεβού στο μεγάλο εμβολιαστικό κέντρο στο Μαρούσι, τα ραντεβού θα πραγματοποιηθούν την επόμενη εβδομάδα Δευτέρα-Παρασκευή με τον ίδιο τρόπο. Η τρίτη κατηγορία των 75 και άνω καθώς και άλλες κατηγορίες των οποίων αναβλήθηκαν χθες τα ραντεβού οι εμβολιασμοί θα γίνουν την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το