Ελλάδα

Κικίλιας: Αμέσως μετά την έγκριση το εμβόλιο στην Ελλάδα

Εμβόλια κατά του κορωνοϊού που θα επαρκούν για όλους τους πολίτες της χώρας διαβεβαίωσε ότι θα υπάρχουν ο υπουργός υγείας Βασίλης Κικίλιας, κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης για την πορεία του κορωνοϊού στην Ελλάδα. Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός, την επόμενη ημέρα μετά την παράδοση των εμβολίων στη χώρα μας, θα ξεκινήσουν και ο εμβολιασμοί.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον υπουργό, θα πραγματοποιούνται δύο εκατομμύρια εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού κάθε μήνα σε πάνω από 1.100 εμβολιαστικά κέντρα. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης, ο κ. Κικίλιας, σημείωσε για ακόμα μια φορά ότι η Βόρεια Ελλάδα δοκιμάζεται περισσότερο από τον κορωνοϊό, ωστόσο εξήγησε πως το σύστημα υγείας της συμπρωτεύουσας ενισχύεται συνεχώς.

Διπλός μισθός στους γιατρούς που θα στηρίξουν τα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας
Με νομοθετική ρύθμιση, όσοι εργαζόμενοι του ΕΣΥ μεταβούν στα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδος για να στηρίξουν το σύστημα, θα λάβουν διπλό μισθό, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.
Παράλληλα, ο υπουργός Υγείας έκανε γνωστό ότι πολλοί ιδιώτες γιατροί που εργάζονται σε μεγάλους ομίλους υγείας μεταβαίνουν στη βόρεια Ελλάδα εθελοντικά για να προσφέρουν βοήθεια. Μάλιστα, ο Βασίλης Κικίλιας προκειμένου να ευχαριστήσει όλους τους εθελοντές ιδιώτες γιατρούς που ενισχύουν το ΕΣΥ, διάβασε ένα προς ένα όλα τα ονόματά τους.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το