Κόσμος

Κι όμως: Η μικρότερη πτήση στον κόσμο διαρκεί 1 λεπτό και 20 δευτερόλεπτα!

Ολοι όσοι θεωρούν μικρή μια πτήση που διαρκεί λιγότερο από μια ώρα, μάλλον θα πρέπει να αναθεωρήσουν.

Πραγματικά μικρή είναι μια πτήση που εκτελείται στη Σκωτία και διαρκεί λιγότερο από 1,5 λεπτό. Για την ακρίβεια διαρκεί 1 λεπτό και 20 δευτερόλεπτα.

Οσο απίστευτο και αν φαίνεται, το οχταθέσιο αεροπλάνο που απογειώνεται από το Westray Island Airport για τα μικρά νησάκια του συμπλέγματος Orkney Islands της Σκωτίας (70 τον αριθμό εκ των οποίων τα 20 κατοικημένα), απογειώνεται, πετά για 1 λεπτό και κάτι στα 350 πόδια και μετά… προσγειώνεται.

«Κυρίες και κύριοι είμαι ο κυβερνήτης Colin Mcallister (σ.σ. κάνει εδώ και 50 χρόνια αυτή τη διαδρομή) και σας καλωσορίζω στην πτήση μας. Η πτήση θα διαρκέσει ένα λεπτό και είκοσι δευτερόλεπτα», λέει καθημερινά ο πιλότος στους επιβάτες της συντομότερης πτήσης του κόσμου!

Για όσους αναρωτιούνται γιατί δεν φτιάχνονται γέφυρες αντί να γίνεται αυτή η τόσο μικρή πτήση η απάντηση βρίσκεται στο κόστος κατασκευής αλλά και συντήρησης μιας γέφυρας. Οσο για τα πλοία… Υπάρχουν αλλά είναι πολύ αργά. Ενώ με το αεροπλάνο χρειάζεσαι μόνο 1 λεπτό και 20 δευτερόλεπτα για να φθάσεις στον προορισμό σου.

Και αν αναρωτιέστε, όπως αποκαλύπτει ο πιλότος του αεροπλάνου, όχι, δεν προλαβαίνουν να σερβίρουν ούτε φαγητό, ούτε καν ένα ποτό στους επιβάτες τους…

Πηγή: iefimerida

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το