Τοπικά

Κι άλλοι υποψήφιοι από ΓΕΛ και ΕΠΑΛ της Μαγνησίας που πέτυχαν τους στόχους τους

 

Με μεθοδικό διάβασμα και συνεχή προσπάθεια υποψήφιοι Λυκείων της Μαγνησίας στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις καταφέρνουν να πετύχουν τους στόχους τους με τις βαθμολογίες που συγκέντρωσαν.

Ο Κωνσταντίνος Γάκης από το 1ο ΓΕΛ Βόλου συγκέντρωσε 18.025 μόρια και στοχεύει να εισαχθεί είτε στην Ιατρική είτε στην Οδοντιατρική. Ερωτηθείς τι χρειάζεται ένας υποψήφιος για να πετύχει, απάντησε πως απαιτείται αρκετό διάβασμα: «Χωρίς διάβασμα, όσο έξυπνος και αν είναι κανείς, δεν μπορεί να γράψει αυτό που επιθυμεί. Μάλιστα αυτή η μελέτη πρέπει να γίνει όχι μόνο στη Γ’ τάξη Λυκείου, αλλά ουσιαστικά να ξεκινήσει τουλάχιστον από την Α’ Λυκείου. Πάντως το εντατικό διάβασμα πρέπει να συνδυάζεται με αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου, βόλτες και άθληση».
Αναφερόμενος στη ιδιαιτερότητα της πανδημίας είπε πως «επειδή πέρυσι πολλά μαθήματα έγιναν μέσω τηλεκπαίδευσης, η οποία δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη διά ζώσης εκπαίδευση, δημιουργήθηκαν κενά, τα οποία οι υποψήφιοι έπρεπε να καταβάλλουν ακόμη μεγαλύτερη προσπάθεια για να καλύψουν».

Παιδαγωγικά
Στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στον Βόλο στοχεύει να εισαχθεί η Ζωή Τριανταφύλλου από το 3ο ΓΕΛ Βόλου, η οποία διαγωνίστηκε στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις από την κατεύθυνση της υγείας πετυχαίνοντας μέσο όρο βαθμολογίας 17,43. Μάλιστα εξέφρασε την ικανοποίησή της γιατί καταφέρνει να πετύχει τον στόχο της.
Ερωτηθείσα για την απαιτητική χρονιά της Γ’ τάξης Λυκείου, είπε πως «όχι μόνο η χρονιά της Γ’ Λυκείου, αλλά και οι προηγούμενες χρονιές ήταν ιδιαίτερα δύσκολες, αφού χάσαμε πολλές διδακτικές ώρες και σταματήσαμε να πηγαίνουμε σχολείο ήδη από τα μέσα της Α’ Λυκείου. Όμως, με καλή οργάνωση και συστηματικό διάβασμα, χωρίς υπερβολές, αλλά και με τη βοήθεια των καθηγητών τόσο του φροντιστηρίου, όσο και του σχολείου, κατάφερα να ξεπεράσω τις δυσκολίες, με τους κόπους όλων αυτών των χρόνων να ανταμείβονται».

Φροντίδα για το παιδί
Η Αναστασία Τερζούδη από το 1ο ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας συγκέντρωσε 17.200 μόρια. Όπως τόνισε η ίδια, «στόχος μου είναι να εισαχθώ είτε σε τμήμα λογοθεραπείας είτε σε τμήμα που σχετίζεται με την αγωγή και φροντίδα στην πρώιμη ηλικία. Η λογοθεραπεία είναι ένας κλάδος που αναπτύσσεται συνεχώς και έχει μέλλον».
Μάλιστα πρόσθεσε πως ο ανταγωνισμός πλέον μεταξύ των υποψηφίων στα ΕΠΑΛ έχει αυξηθεί σημαντικά. Για παράδειγμα η φυσικοθεραπεία που ήταν αρχικά ένας από τους στόχους της, πέρυσι είχε 19.000 μόρια.
Η Αναστασία για να πετύχει τον στόχο της διάβαζε αρκετές ώρες καθημερινά έχοντας προσήλωση σε αυτό που ήθελε να πετύχει.
«Τη φετινή χρονιά, εμείς οι μαθητές κληθήκαμε να καλύψουμε μια ύλη, η οποία ήταν αρκετά απαιτητική εξαιτίας των προβλημάτων που επέφερε και η πανδημία. Ως μαθήτρια Επαγγελματικού Λυκείου, του τομέα Υγείας, Πρόνοιας και Ευεξίας, τα εξεταστέα μαθήματα ήταν τα εξής: Νέα Ελληνικά, Μαθηματικά, Ανατομία, Υγιεινή. Τα θέματα των πανελλαδικών εξετάσεων κατά τη γνώμη μου είχαν ιδιαίτερο βαθμό δυσκολίας και ήταν κατά κάποιο τρόπο – ας μου επιτραπεί η έκφραση – «προσιτά» για τους επαρκώς προετοιμασμένους μαθητές» σημείωσε.

Στρατιωτικές σχολές
Από το 4ο ΓΕΛ Βόλου η υποψήφια από τη θετική κατεύθυνση Δήμητρα Ξυνογαλά, συγκέντρωσε συνολικά έναν μέγιστο αριθμό μορίων 16.020.
«Στόχος μου είναι οι στρατιωτικές σχολές και συγκεκριμένα από την αεροπορία, η ΣΜΥΑ Τεχνολογικής Υποστήριξης» ανέφερε η ίδια και πρόσθεσε πως «οι λόγοι που επέλεξα αυτή τη σχολή εννοείται πως δεν περιορίζονται στη σίγουρη επαγγελματική αποκατάσταση που προσφέρει ο στρατός. Λόγω των επαγγελμάτων των μελών της οικογένειάς μου, έχω έρθει σε άμεση επαφή με τη στρατιωτική ζωή. Συγκρίνοντας λοιπόν τα προνόμια του κάθε εργασιακού τομέα και τις συνθήκες στις οποίες υποβάλλεται κάποιος σε κάθε περίπτωση, σε συνδυασμό με τα προσωπικά μου ενδιαφέροντα, συνειδητοποίησα πως αυτός είναι ο δρόμος που θέλω να ακολουθήσω.
Είναι προφανές πως προκειμένου κάποιος να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις του στρατού πρέπει να διαθέτει αξίες, πειθαρχία και επιμονή. Οι απόψεις και προκαταλήψεις που αφορούν τη θέση των γυναικών στον στρατό δεν επηρέασαν ούτε στο ελάχιστο την απόφασή μου. Αντιθέτως θα έλεγα πως με πείσμωσαν ακόμη περισσότερο στην προσπάθειά μου να επιτύχω τον στόχο μου».

Στη Φιλολογία
Ο Χρήστος Κωτούλας από 2ο ΓΕΛ Νέας Ιωνίας, θεωρητική κατεύθυνση, συγκέντρωσε 17.525 μόρια.


Ο ίδιος ανέφερε πως «γεμάτη κόπο και ιδρώτα ήταν η φετινή χρόνια ενόψει της προετοιμασίας για τις πανελλαδικές εξετάσεις. Το χαρακτηριστικότερο στοιχείο ήταν τόσο η επίμονη ενασχόληση με τα μαθήματα, όσο και η ανάγκη καλής ψυχολογίας. Παρά την πρωτοφανώς ογκώδη έκταση της ύλης των μαθημάτων στα οποία εξετάστηκα (Αρχαία, Λατινικά, Ιστορία) πέτυχα όπως και πολλοί συμμαθητές μου να ανταποκριθώ στο ύψος των περιστάσεων. Ο στόχος μου είναι η φιλολογία, που απορρέει από την αγάπη για την κλασική παιδεία, τη λογοτεχνία και τα νέα ελληνικά».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το