Ελλάδα

«Κεραυνοί» Μεϊμαράκη κατά Κυριάκου Μητσοτάκη

Φωτιά στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας έβαλε η παρέμβαση του Πάνου Καμμένου σχετικά με τη στρατηγική του κόμματος απέναντι στη δεύτερη αξιολόγηση και τα μέτρα που θα τη συνοδεύουν, καθώς πυροδότησε εσωκομματικό «πόλεμο», με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη να «ξεσπάει» εξαπολύοντας πυρά εναντίον του προέδρου Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Τα εκ του ασφαλούς ‘δεν ψηφίζω’ είναι τσάμπα μαγκιές», σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Μεϊμαράκης ερωτηθείς από τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες και αναφερόμενος στην επίσημη απόφαση της ΝΔ να καταψηφίσει τα μέτρα που θα συμφωνηθούν με τους Θεσμούς.

Τόνισε με νόημα πως η υφιστάμενη πολιτική κατάσταση διαφέρει από εκείνη του καλοκαιριού του 2015, καθώς η κυβέρνηση έχει την απαιτούμενη πλειοψηφία.

Με αυτό τον τρόπο ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ, κράτησε σαφέστατες αποστάσεις από τη γραμμή που έχει χαράξει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η ηγετική ομάδα της ΝΔ, στηλιτεύοντας τη στάση της καταψήφισης και επαναλαμβάνοντας την προσωπική του θέση υπέρ της εθνικής συνεννόησης σε βασικά ζητήματα.

«Εγώ ήμουν και παραμένω υπέρ της πολιτικής συνεννόησης. Μπορούμε να συμφωνήσουμε σε τρία τέσσερα βασικά πράγματα που αφορούν στην κρίση. Την ίδια πολιτική εφαρμόζουμε κι εμείς κι ο ΣΥΡΙΖΑ και την ίδια θα χρειαστεί να συνεχίσουμε εάν εκλεγούμε κυβέρνηση», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης πάντως απέφυγε να πάρει ξεκάθαρη θέση για το αν η ΝΔ πρέπει να υπερψηφίσει τα μέτρα, ενώ δεν άφησε και κανένα περιθώριο ερμηνείας για την πιθανότητα ο ίδιος να σηκώσει «αντάρτικο» διαφοροποιώντας στην κρίσιμη ψηφοφορία τη θέση του από την κομματική γραμμή, προκαλώντας από ορισμένους σχόλια περί «εκ του ασφαλούς» αμφισβήτηση ή κριτική.

Παράλληλα, συνεχίζοντας τα «καρφιά» εναντίον της σημερινής ηγετικής ομάδας της ΝΔ, θύμισε με νόημα ότι το καλοκαίρι του 2015 όταν επί δικής του προεδρίας το κόμμα ψήφισε το τρίτο Μνημόνιο, εισηγητής της ΝΔ ήταν ο Κωστής Χατζηδάκης και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ο σημερινός αρχηγός Κυριάκος Μητσοτάκης.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το