Αθλητισμός

Κέρασε… φαρμάκι τον κόσμο της – Κάκιστη η Νίκη έχασε 1-0 από τον Θεσπρωτό που χειροκροτήθηκε

Μια επιτυχία περίμεναν από τους παίκτες της Νίκης ο κόσμος που έδωσε βροντερό «παρών» στο Πανθεσσαλικό και ο πρόεδρος της Δ.Ε. Νίκος Ιμεράι που είχε χθες τα γενέθλιά του. Αντ’ αυτού, όμως, τους κέρασαν… φαρμάκι χάνοντας με 1-0 από τον Θεσπρωτό έχοντας κάκιστη απόδοση. Οι «κυανόλευκοι» αποδοκιμάστηκαν από τους φιλάθλους που αντίθετα χειροκρότησαν τους φιλοξενούμενους.
Δεν αποχωρίστηκε το αγαπημένο του 4-2-3-1 ο Ράτκο Ντόστανιτς. Βέβαια ο Σέρβος τεχνικός κλήθηκε να αντιμετωπίσει πρόβλημα της τελευταίας στιγμής με τον Μετούσι, ο οποίος τέθηκε «νοκ άουτ» λόγω ενοχλήσεων στους κοιλιακούς. Έτσι λοιπόν κάτω από τα δοκάρια κάθισε Αποστολίδης έχοντας μπροστά του από τα δεξιά προς τα αριστερά τους Παπαδήμα, Καντούτση, Καρτσαμπά και Θ. Παπαδόπουλο. Αμυντικοί χαφ ήταν οι Τσεμπερίδης και Μέτσε, από τις πτέρυγες επιχειρούσαν οι Κέρι (δεξιά) και Βουκομάνοβιτς (αριστερά), με τον Ιορδανίδη οργανωτή και τον Μαντζίρη «αιχμή του δόρατος».

Στο αντίπαλο στρατόπεδο παρόμοια διάταξη επέλεξε και ο Δημήτρης Μουρούτης. Τερματοφύλακας ήταν ο Κωνσταντάκος και στα μετόπισθεν τοποθετήθηκαν οι Ε. Κωνσταντίνου (δεξιά), Πανταζής (αριστερά), Νόνης και Σταυρίδης (σέντερ μπακ). Στη μεσαία γραμμή αγωνίστηκαν οι Κασαρατέ, Μπίκας (στον άξονα), Γώγος και Β. Κωνσταντίνου (δεξιά και αριστερά αντίστοιχα), ενώ ο Ευθυμίου κινούταν λίγο πιο πίσω από τον Πόζογλου, που ήταν ο μοναδικός προωθημένος.

Εξαιρετικός ο Θεσπρωτός που σκόραρε στο α’ μέρος

Αναγνωριστικό ήταν το παιχνίδι στο πρώτο δεκάλεπτο. Οι δύο «μονομάχοι» προσπαθούσαν να ανιχνεύσουν ο ένας το παιχνίδι του άλλου. Βέβαια οι παίκτες του Ράτκο Ντόστανιτς είχαν περισσότερο την μπάλα στα πόδια τους, αλλά οι φιλοξενούμενοι αμύνονταν σωστά.
Η πρώτη ενέργεια άξια λόγου σημειώθηκε στο 11’. Ο Ιορδανίδης ελίχθηκε και σούταρε από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, αλλά η μπάλα εξοστρακίστηκε στο σώμα του Σταυρίδη.

Ωστόσο οι «κιτρινόμαυροι» ήταν εκείνοι που δημιούργησαν την παρθενική ευκαιρία του ματς. Ήταν το 16’ όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μέτσε, η άμυνα του Θεσπρωτού απομάκρυνε, με τον Β. Κωνσταντίνου να βγαίνει στην κόντρα. Ωστόσο το πλασέ του κατέληξε στην αγκαλιά του Αποστολίδη.
Η Νίκη απάντησε στο 18’. Ο Κέρι τροφοδότησε τον Μαντζίρη που βλέποντας τον Κωνσταντάκο να έχει βγει από την εστία του επιχείρησε να τον «κρεμάσει», αλλά το πλασέ του πέρασε εκτός εστίας.
Με τη συμπλήρωση του 23ου λεπτού ο Θεσπρωτός είχε τη δεύτερη καλή του στιγμή στο παιχνίδι. Ο Πανταζής έβγαλε σέντρα και ο Ευθυμίου έπιασε κεφαλιά, αλλά ο Αποστολίδης μπλόκαρε.

Βλέποντας την ομάδα του να μην μπορεί να απειλήσει, ο κ. Ντόστανιτς έδωσε εντολή στους Κέρι και Βουκομάνοβιτς να αλλάξουν πλευρές. Ωστόσο το συγκρότημα της Ηγουμενίτσας συνέχισε να παίζει οργανωμένα και στο 29’ ευτύχησε να ανοίξει το σκορ. Ήταν μια πολύ όμορφη αντεπίθεση με τον Γώγο να σπάει το τεχνητό οφσάιντ από τα δεξιά και την κατάλληλη στιγμή να γυρίζει στον αμαρκάριστο Β. Κωνσταντίνου, ο οποίος με πλασέ νίκησε τον Αποστολίδη για το 0-1.

Το γκολ «πάγωσε» τους γηπεδούχους, που λίγο έλειψε να πάθουν και δεύτερη ψυχρολουσία στο 31’. Πάλι μετά από γρήγορη αντεπίθεση ο Πόζογλου έκανε ψηλοκρεμαστό πλασέ, που έφυγε λίγο πάνω από την αριστερή συμβολή των δοκών.
Στο 34’ ο Μαντζίρης κέρδισε φάουλ σε ευνοϊκή θέση για τον Κέρι. Όμως μετά την εκτέλεση του αρχηγού της Νίκης η μπάλα προσέκρουσε στο τείχος προς απογοήτευση των οπαδών της.
Επτά λεπτά αργότερα οι «κυανόλευκοι» πλησίασαν στο γκολ. Ο Βουκομάνοβιτς κινήθηκε από τα δεξιά και σούταρε απευθείας αλλά σημάδεψε στα… ύψη..

Δεν άλλαξε η κατάσταση παρά τις ευκαιρίες της Νίκης

Κι ενώ όλοι περίμεναν την αντίδραση της Νίκης στο β’ ημίχρονο, είδαν με έκπληξη τον Θεσπρωτό να είναι εκείνος που μπήκε με ακόμη μεγαλύτερη όρεξη στο ματς. Μάλιστα στο 47’ ο Πόζογλου βρέθηκε σε θέση βολής αλλά το σουτ που εξαπέλυσε εξουδετερώθηκε από τον Αποστολίδη.
Ο Ράτκο Ντόστανιτς έκανε μαζεμένες δύο αλλαγές με τους Δεμηρτζόγλου και Τσιώλη να αντικαθιστούν τους Μαντζίρη και Μέτσε. Η βολιώτικη ομάδα άρχισε να γίνεται πιο κινητική και δεν είναι τυχαίο ότι δημιούργησε τέσσερις ευκαιρίες μέσα σε έξι λεπτά.

Η αρχή έγινε στο 56’ όταν ο Παπαδήμας τροφοδότησε τον Ιορδανίδη και εκείνος τον Βουκομάνοβιτς που αστόχησε και στο 60’ ο δεύτερος έβγαλε τον Δεμηρτζόγλου τετ α τετ με τον τερματοφύλακα. Ο 24χρονος εξτρέμ πρόλαβε την έξοδο του Κωνσταντάκου, αλλά το πλασέ του πέρασε πάνω από τα γκολπόστ.
Στο 61’ ο Τσιώλης κέρδισε την μπάλα με ωραίο τάκλιν και τη γύρισε για τον Δεμηρτζόγλου, ο οποίος όμως κλώτσησε… αέρα. Στο επόμενο λεπτό πάλι οι δύο παίκτες πρωταγωνίστησαν με τον Δεμηρτζόγλου να είναι δημιουργός αυτή τη φορά και τον Τσιώλη να εκτελεί στέλνοντας τη μπάλα άουτ. Παρόμοια κατάληξη είχε και βολέ του Δεμηρτζόγλου στο 68’.

Το γκολ δεν ήρθε για τη Νίκη σ’ αυτό το καλό της διάστημα, γεγονός που άρχισε να βαραίνει τα πόδια των ποδοσφαιριστών της. Τουναντίον η αυτοπεποίθηση επανήλθε στις τάξεις των φιλοξενουμένων, πράγμα που φαινόταν στις ενέργειές τους.
Ο αργός ρυθμός επέστρεψε στο ματς και έπρεπε να φτάσουμε στο 84’ για να δημιουργηθεί μια καλή φάση. Ο Κέρι εκτέλεσε κόρνερ και ο Τσεμπερίδης έπιασε κεφαλιά που έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Ο Κέρι εκτέλεσε με φάλτσο ένα φάουλ στο 87’, η μπάλα πέρασε απ’ όλους και μετά έσκασε στο έδαφος περνώντας πάνω από Καρτσαμπά και Θ. Παπαδόπουλο που βρίσκονταν μπροστά στην εστία.
Αυτή ήταν και η τελευταία αξιόλογη φάση άξια στη χθεσινή αναμέτρηση. Οι παίκτες του Δημήτρη Μουρούτη «ροκάνισαν» τον χρόνο με όλους τους τρόπους και στο τέλος πανηγύρισαν μια νίκη που τους δίνει μεγάλο προβάδισμα για άνοδο στη Φούτμπολ Λιγκ.

Διαιτητής: Νεοφυτιάδης (Κορινθίας).
Βοηθοί: Αρμακόλας (Κυκλάδων), Μουρτζοβίτης (Κορινθίας).
Κίτρινες: Ιορδανίδης, Βουρδάκης – Νόνης, Ε. Κωνσταντίνου, Μπίκας.
ΝΙΚΗ: Αποστολίδης, Παπαδήμας, Θ. Παπαδόπουλος, Καντούτσης, Καρτσαμπάς, Τσεμπερίδης, Μέτσε (57’ Τσιώλης), Κέρι, Βουκομάνοβιτς, Ιορδανίδης, Μαντζίρης (54’ Δεμηρτζόγλου).
ΘΕΣΠΡΩΤΟΣ: Κωνσταντάκος, Ε. Κωνσταντίνου, Πανταζής, Νόνης, Σταυρίδης, Κασαράτε, Β. Κωνσταντίνου, Γώγος (69’ Φούντζουλας), Ευθυμίου (74’ Μήτσελος), Μπίκας (90’ Μπέρτσος), Πόζογλου (82’ Γκόλιας).

Απολογήθηκαν στους οπαδούς παίκτες και τεχνική ηγεσία

Έξαλλοι ήταν μετά το τέλος του χθεσινού αγώνα οι οπαδοί της Νίκης. Αν και έδωσαν δυναμικό «παρών» στο Πανθεσσαλικό εξοργίστηκαν από την εμφάνιση της αγαπημένους τους ομάδας ξεσπώντας σε έντονες αποδοκιμασίες με το σφύριγμα της λήξης.
Μάλιστα τόσο η τεχνική ηγεσία, όσο και οι ποδοσφαιριστές κατευθύνθηκαν στη θύρα των οργανωμένων και απολογήθηκαν για την εικόνα που παρουσίασαν. Παράλληλα υποσχέθηκαν να είναι σαφώς βελτιωμένοι στη ρεβάνς της Ηγουμενίτσας.
Πάντως παρά την πίκρα τους οι φίλοι της Νίκης χειροκρότησαν τους παίκτες του Θεσπρωτού αναγνωρίζοντας την εξαιρετική τους απόδοση.

 

 

 

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

Δωρεάν Online WooCommerce σεμινάριο για τη δημιουργία ηλεκτρονικού καταστήματος

Η δημιουργία ηλεκτρονικού καταστήματος και η αποτελεσματική διαχείρισή του αποτελούν προτεραιότητα για πολλές επιχειρήσεις σήμερα.…

17 Ιουνίου 2024

Θλίψη για τον θάνατο της Σπυριδούλας Χαλίκη

Θλίψη στην τοπική κοινωνία της Αγριάς προκάλεσε η είδηση του θανάτου της Σπυριδούλας Χαλίκη σε…

17 Ιουνίου 2024

Ερώτηση Μεϊκόπουλου για τα ζητήματα των επιχειρήσεων με το σύστημα ηλεκτρονικής τιμολόγησης

Παρέμβαση στη Βουλή πραγματοποίησε ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ. Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος θέτοντας, στοχευμένα,…

17 Ιουνίου 2024

Διαδικτυακή διάλεξη Γεώργιος Βλαντής Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ

Η τελευταία εκδήλωση του φετινού κύκλου διαδικτυακών διαλέξεων «Καιρός του ποιήσαι» της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών…

17 Ιουνίου 2024

Τρόμος στον αέρα: Άρπαξε φωτιά ο κινητήρας και το αεροπλάνο έκανε αναγκαστική προσγείωση

Τρόμος επικράτησε με πτήση της Virgin Airlines, με τον πιλότο να κάνει αναγκαστική προσγείωση στο…

17 Ιουνίου 2024

Αργ.Κοπάνας: «Αντιμετώπιση της δυσοσμίας στο λιμάνι του Βόλου» – Έλεγχοι από ειδικά συνεργεία της ΔΕΥΑΜΒ-

Στη συμβολή των οδών Τοπάλη-Ιάσονος βρέθηκε ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ Αργύρης Κοπάνας όπου ειδικά συνεργεία…

17 Ιουνίου 2024