Ελλάδα

Κεραμέως: Σημαιοφόροι και πάλι οι αριστούχοι μαθητές του δημοτικού

Στη φετινή παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, σημαιοφόροι θα είναι και πάλι οι αριστούχοι μαθητές. Το υπουργείο Παιδείας θα καταργήσει την απόφαση της προηγούμενης κυβέρνησης, η οποία προέβλεπε να σηκώνουν τη σημαία οι μαθητές του δημοτικού κατόπιν κλήρωσης και έτσι τη χαρά αυτή θα έχουν και πάλι οι καλύτεροι μαθητές.
Η προηγούμενη εγκύκλιος του 2017, η οποία εφαρμόστηκε στα δημοτικά σχολεία επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ προέβλεπε η επιλογή σημαιοφόρων, παραστατών και υπευθύνου κατάθεσης στεφάνου, να πραγματοποιείται με τη διαδικασία της κλήρωσης ανάμεσα στο σύνολο των μαθητών της τάξης, υποχρεωτικά. Τότε η κυβερνητική αυτή πρωτοβουλία είχε προκαλέσει τις έντονες τις έντονες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης και κυρίως από τη Ν.Δ και το «Ποτάμι», που μιλούσαν για «ιδεοληψία χωρίς όρια».

Μάλιστα η σημερινή υπουργός Παιδείας κυρία Νίκη Κεραμέως (τότε τομεάρχης Παιδείας της Νέας Δημοκρατίας) δήλωνε ότι «η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, πιστή στο δόγμα του εξισωτισμού προς τα κάτω, καταργεί το κριτήριο της επίδοσης για την επιλογή́ σημαιοφόρων. Για άλλη μια φορά, αποθεώνεται η λογική της ήσσονος προσπάθειας. Το μήνυμα που δίνουν στη νέα γενιά είναι ότι δεν χρειάζεται προσπάθεια και προσωπικός αγώνας για την επιτυχία και την καταξίωση, αλλά τύχη>>

Φέτος λοιπόν η υπουργός καταργεί την προηγούμενη ρύθμιση κάτι που όπως είπε θα κάνει και για πολλές ακόμη αποφάσεις της προηγούμενης κυβέρνησης , τονίζοντας ότι «υπάρχουν πάρα πολλά που θα δείτε να αλλάζουν, άλλα άμεσα και άλλα σε μεγαλύτερο βάθος χρόνου». Ανάμεσα σε αυτά θα είναι και τα Προγράμματα Σπουδών της Ιστορίας. Αυτά μας απασχολούν ιδιαίτερα, είπε η υπουργός και τόνισε: «Για εμάς η Ιστορία πρέπει να έχει χαρακτήρα διαμόρφωσης εθνικής συνείδησης».

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το