Ελλάδα

Κεραμέως: Πώς θα λειτουργήσουν τα νέα πανεπιστημιακά τμήματα

Διευκρινίσεις σχετικά με την έναρξη και λειτουργία των 125 νεοϊδρυθέντων πανεπιστημιακών τμημάτων το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020, δίνει το υπουργείο Παιδείας, σε μια προσπάθεια να καθησυχάσει τους υποψήφιους, οι οποίοι τα επέλεξαν στο φετινό μηχανογραφικό δελτίο.
Το υπουργείο Παιδείας τονίζει ότι η διαδικασία συμπλήρωσης των μηχανογραφικών δελτίων είχε ήδη ξεκινήσει πριν από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου και έχει πλέον ολοκληρωθεί. Τα νέα αυτά τμήματα αποτελούν ήδη επιλογές πολλών υποψηφίων. Στις περισσότερες δε περιπτώσεις, η συμπερίληψή τους στα μηχανογραφικά δελτία για το επερχόμενο ακαδημαϊκό έτος έγινε με τη συναίνεση των αρμοδίων οργάνων των Ιδρυμάτων.

«Με αυτά τα δεδομένα, προέχει τώρα να σταθούμε με αίσθημα ευθύνης στους νέους που έχουν ήδη επιλέξει τα νέα τμήματα και στις οικογένειές τους, θωρακίζοντας παράλληλα την ισορροπία και αδιαβλητότητα του συστήματος. Επικοινωνήσαμε με τις διοικήσεις των Ιδρυμάτων για να διακριβώσουμε το εύρος των ελλείψεων και τις καλέσαμε να εργαστούν με όλες τους τις δυνάμεις, προκειμένου τα νέα τμήματα να λειτουργήσουν απρόσκοπτα. Τα Ιδρύματα οφείλουν να μεριμνήσουν για τη λειτουργία των νέων αυτών τμημάτων και το υπουργείο Παιδείας θα σταθεί αρωγός στην προσπάθεια αυτή», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το