Ελλάδα

Κεραμέως: Όσοι μαθητές δεν φορούν μάσκα δεν θα συμμετέχουν στο μάθημα

“Οι μαθητές που δεν θα φορούν μάσκα δεν θα συμμετέχουν στο μάθημα”, τόνισε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στην ΕΡΤ ενώ ξεκαθάρισε ότι στα σχολεία, γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές είναι υποχρεωμένοι να φορούν μάσκα» για την αποφυγή διασποράς του κορονοϊού.

«Σε περίπτωση άρνησης ή προτροπής από γονείς για μη χρήση μάσκας θα ακολουθηθούν όλα τα παιδαγωγικά μέτρα που προβλέπονται», πρόσθεσε η κυρία Κεραμέως και συμπλήρωσε ότι «δεν νοείται να είναι κανείς στο σχολείο χωρίς μάσκα».

Αναφορικά με το άνοιγμα των σχολείων η υπουργός Παιδείας ανέφερε ότι «υπάρχει προγραμματισμός για άνοιγμα των σχολείων στις 7 Σεπτεμβρίου, ωστόσο θα υπάρξουν ανακοινώσεις την Τρίτη, 1 Σεπτεμβρίου. Περιμένουμε να επιστρέψουν όλοι οι εκδρομείς για να μην υπάρχουν μετακινήσεις ασυμπτωματικών» επισήμανε η υπουργός.

Όσον αφορά τον αριθμό μαθητών ανά τάξη σημείωσε ότι «η πρόταση των ειδικών είναι η λειτουργία σε πλήρη σύνθεση, αλλά με αυξημένα μέτρα προστασίας. Η μάσκα είναι ένα αυστηρό μέτρο, πλην όμως λειτουργεί ως ασπίδα προστασίας, σύμφωνα με τους ειδικούς. Όπως, είπα και στη Βουλή η μάσκα σε καιρό πανδημίας είναι η μάσκα είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό εργαλείο, δεν είναι το μόνο ωστόσο. Έχουμε προβλέψει μια τεράστια ενημερωτική καμπάνια μέσω video και οδηγιών του ΕΟΔΥ. Επιπρόσθετα οι γιατροί σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο έχουν προβλέψει διαφορετικές ώρες διαλειμμάτων για να μειώσουν τον συγχρωτισμό των ομάδων».

Από την άλλη πλευρά η Νίκη Κεραμέως αναφέρθηκε στη χρήση αντισηπτικών αλλά και στην πρόβλεψη που αφορά τον συχνότερο καθαρισμό των σχολικών εγκαταστάσεων. «Κάναμε μια μεγάλη κίνηση και με προτροπή πρωθυπουργού να επεκτείνουμε σημαντικά τις ώρες λειτουργίας τους και για παιδαγωγικούς λόγους και προκειμένου να περιορίσουμε τον συγχρωτισμό με τους παππούδες και τις γιαγιάδες τους», είπε ακόμη.

Πηγή: Έθνος

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το