Ελλάδα

Κεραμέως για σχολεία: Προτεραιότητα το άνοιγμα της Γ’ Λυκείου – Τα μέτρα για επιστροφή μαθητών

Για το άνοιγμα των σχολείων τη Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου, παρά την παράταση του lockdown και παρά την πανδημία του κορονοϊού μίλησε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως. Τα σχολεία (Δημοτικά, Νηπιαγωγεία, Βρεφονηπιακοί Σταθμοί και αυτά της Ειδικής Αγωγής) ανοίγουν αύριο Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου, με μέτρα κατά του κορονοϊού. «Είμαστε απόλυτα έτοιμοι» ανέφερε χαρακτηριστικά η κυρία Κεραμέως στον ΣΚΑΪ για το άνοιγμα των σχολείων, καθώς – όπως είπε – υπάρχουν μέτρα από την αρχή της σχολικής χρονιάς.
«Η εκπαιδευτική κοινότητα συνέβαλε καθοριστικά για να έχουμε τόσο καλή τήρηση των μέτρων, συμπλήρωσε η υπουργός Παιδείας, υπενθυμίζοντας ότι η μάσκα είναι υποχρεωτική για τα παιδιά από 4 ετών και άνω. Επίσης, ανακοίνωσε τα νέα μέτρα που θα ισχύσουν με το άνοιγμα των σχολείων.

Ανοιγμα σχολείων: Ολα τα μέτρα για την επιστροφή των μαθητών
Συγκεκριμένα, για τον περιορισμό συγχρωτισμού των γονέων, θα ισχύει κλιμακούμενη ώρα προσέλευσης και αναχώρηση μαθητών ανά ομάδες σε δημοτικά και νηπιαγωγεία, όπως θα ορίσει ο διευθυντής του σχολείου. Επίσης, θα υπάρχουν ειδικές ρυθμίσεις από τα σχολεία γι’ αυτούς που έχουν πολλά παιδιά.

Για τη μετακίνηση των γονέων και κηδεμόνων θα αποστέλλεται SMS με κωδικό 4 στο 13033. Παράλληλα, έχει ανοίξει ειδική πλατφόρμα εγγραφής των εκπαιδευτικών για να κάνουν τεστ για τον κορονοϊό. «Πηγαίνουμε βήμα-βήμα, πάντα ακούγοντας τις εισηγήσεις των ειδικών. Οι ειδικοί έως τώρα μας έχουν δώσει πράσινο φως για νηπιαγωγεία, δημοτικά και βρεφονηπιακούς σταθμούς», τόνισε η κυρία Κεραμέως, προσθέτοντας ότι εξετάζονται συνεχώς τα επιδημιολογικά στοιχεία.

Σχολεία: Τι θα γίνει με την Γ’ Λυκείου
«Το άνοιγμα της Γ’ Λυκείου αποτελεί προτεραιότητά μας και το θέτουμε μετ’ επιτάσεως. Μειώσαμε την ύλη για τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα αφουγκραζόμενοι την αναστάτωση που επικρατεί. Η τηλεκπαίδευση συνεχίζεται», τόνισε η κυρία Κεραμέως. Υπενθυμίζεται ότι από την Παρασκευή κάνουν τηλεκπαίδευση όλα τα Γυμνάσια και τα Λύκεια.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το