Ελλάδα

Κεραμέως: Επιπλέον χρηματοδότηση για θέρμανση στα σχολεία – Τι αλλάζει στα ολοήμερα

Για το άνοιγμα των σχολείων, τις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, αλλά και τη φοιτητική στέγη μίλησε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.
«Ξεκινάμε με περισσότερους μόνιμους εκπαιδευτικούς από κάθε άλλη σχολική χρονιά και ήδη έχουν αναλάβει υπηρεσία», είπε η υπουργός Παιδείας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ.

Για τα μέτρα προστασίας κατά του κορονοϊού τόνισε ότι πουθενά στον κόσμο δεν άνοιξαν τα σχολεία με μέτρα για τον κορονοϊό και πρόσθεσε πως δεν έχει νόημα να υπάρξει μια «φούσκα» μέτρων στα σχολεία ενώ όλα τα παιδιά στη συνέχεια έχουν απογευματινές δραστηριότητες.

Σε ερώτηση για το μάθημα των Θρησκευτικών υπενθύμισε ότι με τέσσερις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας καθορίζεται πως η απαλλαγή ισχύει μόνο για άθεους ή αλλόθρησκους.

«Αναβάθμιση δημόσιας εκπαίδευσης και στήριξη γονέων το Ολοήμερο»

Σε 5.000 τμήματα στα μισά σχολεία της χώρας το Ολοήμερο θα διαρκεί ως τις 17:30 αντί για 16:00, υπενθύμισε η Νίκη Κεραμέως, μιλώντας για πρόγραμμα «ενισχυμένο και εμπλουτισμένο με δημιουργική γραφή και άλλες καινοτομίες». Οι εγγραφές για το Ολοήμερο είναι, όπως είπε, ανοικτές ως τις 12 Σεπτεμβρίου.

Εκπαιδευτικοί όμιλοι και μέντορες – «Η τρίτη και η τέταρτη καινοτομία»
Μετά τη λήξη του ημερήσιου ωρολογίου προγράμματος διδασκαλίας, κάθε σχολείο παίρνει πρωτοβουλίες από αθλήματα και χορό μέχρι πειράματα και κατασκευές, είπε η υπουργός Παιδείας και στη συνέχεια αναφέρθηκε στους μέντορες, δηλαδή τους παλαιότερους εκπαιδευτικούς που αναλαμβάνουν ρόλο συμβούλου «με στόχο να εμπνεύσουν, να προσανατολίσουν και να υποστηρίξουν κάθε νεοδιοριζόμενο ή πρόσφατα τοποθετημένο στη σχολική μονάδα εκπαιδευτικό, με προϋπηρεσία έως πέντε έτη».

«Τα τρία επίπεδα της αξιολόγησης»

Η αξιολόγηση της σχολικής μονάδας έχει ολοκληρωθεί κατά 99,7% και καλύπτει ακόμη και θέματα εξωστρέφειας, σύμφωνα με τη Νίκη Κεραμέως. Η αξιολόγηση του εκπαιδευτικού συστήματος, με την «υλική Πίζα να εφαρμόζεται για πρώτη φορά, εμφάνισε καλύτερα αποτελέσματα στο Δημοτικό, σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας.

Η ατομική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών γίνεται από τρία πρόσωπα, τον διευθυντή του σχολείου, τον σύμβουλο παιδαγωγικής ευθύνης και τον σύμβουλο ειδικότητας και προχωρά ως «βασικό βελτιωτικό μέτρο» για 170 εκπαιδευτικούς», σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας.

«Επιπλέον χρηματοδότηση για θέρμανση»
Το υπουργείο Εσωτερικών έχει ήδη ενισχύσει το κονδύλι για τις σχολικές επιτροπές των δήμων και τις πρόσθετες χρηματοδοτικές ανάγκες, είπε σχετικά με τη θέρμανση η υπουργός Παιδείας.

Σχετικά με το ερώτημα του εξαερισμού, η Νίκη Κεραμέως απάντησε ότι δεν το έχει εισηγηθεί η Επιτροπή.

Φοιτητική στέγη: «Σχέδιο για 7.300 κλίνες»
Η κυβέρνηση λαμβάνει ειδικά μέτρα για τη φοιτητική στέγη και είναι ήδη έτοιμες οι μονάδες στην Κρήτη, τη Θεσσαλία και την Θράκη ενώ ολοκληρώνονται στη δυτική Αττική και τη Μακεδονία, σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας.

«Αδιανόητη η δήλωση του μητροπολίτη Δωδώνης»
Οι μητροπολίτες υπάγονται στην Ιερά Σύνοδο, τόνισε η υπουργός Παιδείας που κλήθηκε να σχολιάσει τη δήλωση του Μητροπολίτη Δωδώνης.
«Σοκαρίστηκα και θεωρώ τη δήλωση όχι μόνο αδιανόητη αλλά και βάναυση προσβολή της κοινωνίας εν συνόλω», είπε η υπουργός Παιδείας. Κλείνοντας ευχήθηκε οι 1,5 εκατομμύριο μαθητές της χώρας «να πάρουν τα καλύτερα από το σχολείο για τη ζωή τους».

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το