Κόσμος

Κένυα: Μαθητές δημοτικού σφαγιάζουν κοτόπουλα για να αποδείξουν στους δασκάλους τους ότι τους ακούν προσεκτικά

Viral έγινε τις τελευταίες ώρες ένα βίντεο που απεικονίζει δύο παιδιά δημοτικού σχολείου να σφάζουν ένα κοτόπουλο στην Κένυα.

Το νέο σχολικό πρόγραμμα της χώρας εστιάζει περισσότερο στις πρακτικές δεξιότητες των μαθητών περιλαμβάνοντας τη… σφαγή πουλερικών, όπως σχολιάζει το BBC.

Kατά τη διάρκεια του υπαίθριου μαθήματος, εντεκάχρονοι μαθητές διδάσκονται να σκοτώνουν και να μαγειρεύουν ένα κοτόπουλο.

Στο σχετικό βίντεο, αναφέρει το βρετανικό δίκτυο, απεικονίζεται ένα αγόρι να καρφώνει με μαχαίρι το πτηνό, καθώς ένα άλλο το κρατά νευρικά στο λαιμό του πουλερικού.

Κάποιοι περίεργοι συμμαθητές παρακολουθούν το φρικτό θέαμα, καθώς ο δάσκαλος που βιντεοσκοπεί την σφαγή με το κινητό του, συγχαίρει το αγόρι που αποκεφάλισε το πουλερικό και μετά δίνει εντολή σε έναν άλλο, που κρατά το υπόλοιπο μέρος του, να το βάλει σε ένα καζάνι με βραστό νερό.

Αλλά καθώς το παιδί βάζει το πτηνό πάνω από την κατσαρόλα, το ακέφαλο κοτόπουλο χτυπάει τις φτερούγες του και ξεφεύγει από το βραστό νερό.

Το βίντεο διάρκειας 19 δευτερολέπτων τελειώνει με το γέλιο του δασκάλου και το άτυχο, ακέφαλο κοτόπουλο να τρέχει τριγύρω καθώς τα παιδιά ουρλιάζουν ακολουθώντας το.

Όταν αποκεφαλίζεται το πτηνό, μπορεί να τρέχει για αρκετά λεπτά, καθώς για ένα μικρό χρονικό διάστημα, πολλά τμήματα του νωτιαίου μυελού εξακολουθούν να έχουν οξυγόνο.

Το μάθημα αυτό διδάχθηκε στην έκτη τάξη δημοτικού σχολείου, διευκρινίζει το BBC.

Το σχετικό βίντεο έχει προκάλεσε την οργή των χρηστών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με πολλούς να ανησυχούν για την ασφάλεια των παιδιών, αν και σχεδόν κανείς δεν έθεσε το θέμα της ταλαιπωρίας των πουλερικών καθώς στην χώρα- όπου γεννήθηκε ο πρώτος Αφροαμερικανός πρόεδρος των ΗΠΑ- το θέαμα της σφαγής των κοτόπουλων είναι κάτι το σύνηθες.

Από τότε που φοιτούν στο δημοτικό σχολείο, επισημαίνει το βρετανικό δίκτυο, οι μαθητές διδάσκονται πολλά περίεργα πράγματα, όπως την κατασκευή σκιάχτρων.

Οι υποστηρικτές του Προγράμματος Σπουδών με βάση τις Ικανότητες (CBC) πιστεύουν ότι με τον τρόπο αυτό, βελτιώνεται το παλιό εκπαιδευτικό σύστημα που βασίζεται σε θεωρίες και εξετάσεις, καθώς τους προετοιμάζει καλύτερα για τη ζωή και την εύρεση εργασίας στον 21ο αιώνα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, περίπου 1,25 εκατομμύρια μαθητές της έκτης τάξης πρόκειται να δώσουν σύντομα εξετάσεις για την είσοδό τους στο Γυμνάσιο.

Για πρώτη φορά, η εξέταση – σφαγή πουλερικών – θα ληφθεί υπόψη στην τελική βαθμολογία των μαθητών και θα μετρήσει κατά 40%.

Ωστόσο, ορισμένοι γονείς εκφράζουν την δυσαρέσκειά τους σε βάρος του νέου προγράμματος σπουδών, καθώς τα σχολεία περιμένουν από αυτούς να συνεισφέρουν υλικό και χρήματα για αντικείμενα – όπως τα κοτόπουλα – που χρειάζονται για να εξασκηθούν.

Η έντονη συζήτηση για την σφαγή των πουλερικών έφτασε ακόμη και στα… αυτιά του νεοεκλεγμένου προέδρου της Κένυας Γουίλιαμ Ρούτο, ο οποίος έκτοτε έχει δημιουργήσει μια ομάδα εργασίας 49 μελών για να αξιολογήσουν το νέο πρόγραμμα σπουδών, το οποίο ήταν έργο του προκατόχου του, Κενυάτα.

Πηγή:protothema

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το