Υγεία

Κεντρικό ηλεκτρονικό αρχείο για όλες τις υπηρεσίες Υγείας

b7776321f80edcc90d98db099199c4a1_L

Κεντρικό ηλεκτρονικό αρχείο για όλο το φάσμα των υπηρεσιών υγείας επιχειρεί να δημιουργήσει το αρμόδιο υπουργείο για την καλύτερη παρακολούθηση του συστήματος Υγείας.
Πρόκειται στην ουσία για μετεξέλιξη του ήδη υπάρχοντος ΕSYnet, στο οποίο θα προστεθούν μία σειρά από δεδομένα που θα προκύπτουν από νοσοκομεία και άλλες υπηρεσίες.
Το ESYnet είναι μία εφαρμογή στην οποία καταχωρούνται λειτουργικά στοιχεία των νοσοκομείων, όπως δαπάνες και νοσηλευτική κίνηση.
Σύμφωνα με σχετική τροπολογία που κατατέθηκε στο παράλληλο πρόγραμμα, με τη νέα πλατφόρμα θα συλλέγονται δεδομένα από τα νοσοκομεία και εποπτευόμενους φορείς του υπουργείου Υγείας.
Τα δεδομένα αυτά αφορούν στοιχεία λειτουργίας των νοσοκομείων (νοσηλευτική κίνηση, κίνηση εξωτερικών ιατρείων, στελέχωση), οικονομικά δεδομένα (κίνηση λογιστηρίου, αποθήκης, φαρμακείου), προσωπικά δεδομένα, καθώς και αρκετά ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, όπως διάγνωση, στοιχεία επιδημιολογικής επιτήρησης, ιατρικές πράξεις, συνταγογράφηση και έκβαση θεραπείας.
Σύμφωνα με τον νομοθέτη, οι συγκεκριμένες πληροφορίες βρίσκονται σήμερα κατακερματισμένες σε διάφορους εποπτευόμενους φορείς.
Η δυνατότητα στατιστικής επεξεργασίας τους, εκτιμάται ότι θα συμβάλλει αποτελεσματικά στον έλεγχο της λειτουργίας των μονάδων Υγείας, στην ορθολογική κατανομή των πόρων και στη σωστή κατανομή του προσωπικού.
Θα συμβάλλει επίσης στον σχεδιασμό πιο αποτελεσματικών και στοχευμένων σχεδίων δράσης για την πρόληψη και αντιμετώπιση ασθενειών, καθώς και στην πιο αποτελεσματική περίθαλψη των πολιτών.
Η πρόσβαση στα δεδομένα θα περιορίζεται και θα οριοθετείται από τις αρμοδιότητες του κάθε φορέα, όπως αυτές ορίζονται στο νομοθετικό του πλαίσιο.

Πηγή www.onmed.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το