Οικονομία

Κεντρική Τράπεζα της Αγγλίας: Τι μας είπε ο Βαρουφάκης στο Λονδίνο

city708_2

Η παρουσία του Γιάνη Βαρουφάκη στο City μόνο άνευ αντικειμένου δεν ήταν. Η συνάντηση με τον Βρετανό ΥΠΟΙΚ Τζόρτζ Όσμπορν, αλλά και οι συναντήσεις που είχε με 100 επενδυτές στο Λονδίνο έβγαλαν ειδήσεις και άφησαν μια αίσθηση πως η συμφωνία της Ελλάδας με τους εταίρους δεν είναι μακριά.

Ο αξιωματούχος της Τράπεζας της Αγγλίας, Donald Kohn, ενημερώνοντας τα μέλη του βρετανικού κοινοβουλίου τόνισε πως το ενδεχόμενο της συμφωνίας υπάρχει αυτή τη στιγμή στον ορίζοντα.

Οπως αναφέρει το Reuters, ο κ. Kohn τόνισε στη βουλή των αντιπροσώπων: «Εκτίμησή μου είναι ότι η Ελλάδα, τα μέλη της ευρωζώνης και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα εργαστούν από κοινού για μία συμφωνία. Ακούσαμε κάποιες δηλώσεις τις τελευταίες μία ή δύο ημέρες που υποδεικνύουν κάποια πρόοδο, κάποιες υποχωρήσεις» συμπλήρωσε, αναφερόμενος προφανώς στις προτάσεις του υπουργού Οικονομικών κ. Γιάνη Βαρουφάκη. Επεσήμανε πάντως, ότι σε τόσο έντονες καταστάσεις υπάρχει πάντα ο κίνδυνος “ατυχήματος” και διαβεβαίωσε τους Βρετανούς βουλευτές πως η έκθεση του βρετανικού χρηματοοικονομικού συστήματος στην Ελλάδα είναι “πιθανώς πολύ μικρή”.

Πηγή:iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το